Evlenmeden Önce Satın Alınan Evden Elde Edilen Kira Geliri Boşanırken Paylaştırılır Mı?

Boşanma durumunda eşlerin mallarının ne şekilde paylaştırılabileceği merak ediliyor. Evlenmeden önce alınan gayrimenkullerden elde edilen gelirler boşanırken nasıl paylaştırılır?
Evlenmeden Önce Satın Alınan Evden Elde Edilen Kira Geliri Boşanırken Paylaştırılır Mı?

Boşanma durumunda eşler arasındaki mal paylaşımları oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Boşanırken eşler hangi mallara ortak olurlar? Eşlerin sahip oldukları gayrimenkuller nasıl paylaştırılır? Hangi mallar boşanmada paylaşıma girmez? Gayrimenkullerin boşanırken paylaştırılması nasıl olur?

BOŞANIRKEN HANGİ MALLAR PAYLAŞIMA GİRMEZ?

Boşanma durumunda eşlerin arasında hangi malların paylaşıma girmeyeceği merak edilen konular arasında bulunuyor. Öncelikle evlilik birliği kurulmadan önce eşlerin edinmiş oldukları tüm mallar bu kapsam dışında değerlendirilir. Ayrıca miras yoluyla eşlere kalan mallar da ortak olarak değerlendirilmez ve paylaşıma sokulmaz. Evlilik birliğinden sonra satın alınan tüm mallar ise eşlerin mal paylaşımına girmektedir.

BOŞANIRKEN MAL PAYLAŞIMI NASIL OLUR?

Boşanma durumunda eşler arasında mal paylaşımı hukuken hakkaniyetli bir şekilde yapılmaktadır. taraflar evlilik birliğpi içerisinde edinilmiş olan tüm mallardan ortak hak sahibi olurlar. Dolayısıyla mahkeme bu malları bu ortaklık çerçevesinde paylaştırmaktadır. Örnek verilecek olursa evlilik birliği kurulduktan sonra 3 ev satın alınmış olsun. Bu 3 ev de paylaşıma girer. Taraflara değerlerme yapıldıktan sonra fark yoksa 1'er adet ev verilir. Kalan 1 ev ise ya satılarak paylaştırılır ya da bir tarafından diğerine değeri ölçüsünde ödeme yapması şeklinde paylaştırılır.

EVLENMEDEN ÖNCE SATIN ALINAN EVDEN ELDE EDİLEN KİRA GELİRİNE EŞLER ORTAK MIDIR?

Evlenmeden önce eşlerden birisinin edinmiş olduğu bir ev üzerinde mülkiyet hakkı açısından diğer eşin bir hakkı bulunmamaktadır. Ancak evlilik birliği içerisinde o evden elde edilen kira gelirine eşler aynı derecede ortak olurken. O kira gelirinin bir banka hesabında biriktirildiği düşünülürse boşanma durumunda o gelirin tamamı mal paylaşımına girer ve yarı yarıya paylaştırılır.