Evlerini kiraya vermek isteyen ev sahipleri üniversitelerin açılmasını bekliyor

Ev sahipleri evlerini kiraya vermek için öğrencileri beklediği ifade edildi. Kira fiyatlarının şu an için 12 bin TL olduğu Edirne'de 15 Ağustos tarihinden sonra fiyatlar hızla artış gösterebilir.
Evlerini kiraya vermek isteyen ev sahipleri üniversitelerin açılmasını bekliyor

Yüzde 25 kira zam sınırının kaldırılması sonrasında piyasadaki kira fiyatlarının ne durumda olacağı merak ediliyordu. Aktarılan son habere göre Edirne’de ev sahipleri evlerini kiraya vermek için üniversite öğrencilerinin gelmesini bekliyor.

Ev sahiplerinin evlerini yüksek fiyatlardan kiraya vermek için üniversite öğrencilerini bekledikleri ifade edildi. Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, yaptığı açıklamasında ev sahiplerinin kirayı yüksekten belirleyebilmeleri için üniversite döneminin beklendiğini ifade etti.

FİYATLAR AĞUSTOS'TA ARTACAK

Şu anda ortalama olarak 10 – 12 bin TL arasında olan kira fiyatlarının 15 Ağustos’tan sonra 15 – 20 bin TL arasında olacağının altını çizdi.

Feda, yaptığı açıklamasında 1+1 ev fiyatlarının şu an için 12 bin TL civarında olduğunu ancak 15 Ağustos’tan sonra fiyatların 20 bin TL’ye kadar çıkabileceğini söyledi.

EV SAHİPLERİ ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR

Kiralık ev bulmanın zorlaştığını belirten Feda, ev sahiplerinin öğrencileri beklediğini söyledi. Bankaların yüksek faizle kredi vermesinden dolayı vatandaşların konut alamadığını ve bu sebeple de kira fiyatların daha da artacağının altını çizdi.

3+1 DAİRELER 25 BİN TL'YE KADAR ÇIKABİLİR

1+1 kiralık dairelerin fiyatlarının 15 – 20 bin TL seviyesine çıkması halinde 2+1 kiralık daireler için 25 bin TL 3+1 daireler için 25 bin TL seviyesinde kiralar belirlenebilir. Bu durum öğrenciler ve aileleri için ciddi bir problem yaratabilir. Öğrenciler yurtlara yerleşememeleri halinde kiralık evlere yönelecek. Bu durumda ev sahiplerinin nasıl bir yaklaşım göstereceği de merak konusu oldu.