Eylül 2022 kira artış tahmini ne olur, TEFE TÜFE resmi zam oranı hesaplama ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca kiracının beklemiş olduğu resmi kira artışı zam oranı için geri sayım başladı. İşyeri, ofis, dükkan, depo kira artış oranı zammı yüzde kaç olacak, ev sahibi kiraya en fazla yüzde kaç zam yapabilir?
Eylül 2022 kira artış tahmini ne olur, TEFE TÜFE resmi zam oranı hesaplama ne zaman açıklanacak?

TÜİK TEFE TÜFE Ağustos ayı enflasyonu 2022 için geri sayım başlarken gözler resmi kira artışı zam oranı rakamına çevrildi. Yıllık enflasyonun yüzde 80 barajına dayanması ile beraber kiracılar için zam alarmı çalmaya başladı. 

Resmi kira artışı zam oranı yükselmeye devam ederken, kiracıların cebini yakan yasal zam sınırı çoğu zaman ev sahipleri tarafından düşük bulunarak daha da yükseltilmeye çalışılıyor. Peki, Eylül ayı kira artış oranı 2022 ne zaman açıklanacak, nasıl hesaplanacak, yüzde kaç olacak?

TÜİK TEFE TÜFE EYLÜL 2022 RESMİ KİRA ARTIŞI ORANI ZAM SINIRI YÜZDE KAÇ, EV SAHİBİ KİRAYA EN FAZLA YÜZDE KAÇ ZAM YAPABİLİR?

Konutlarda kira zammı için hatırlanacağı üzere hükümet tarafından yapılan yasal düzenleme ile sınır getirilmişti. Kira sözleşmesi yasal zam sınırı konutlarda 1 Temmuz 2023 tarihine kadar yüzde 25 olarak belirlenmişti. Yani ev sahipleri açıklanan enflasyon yüzde kaç çıkarsa çıksın kiracılarına en fazla yüzde 25 kira zammı uygulayabilecek. Bu oranın üzerinde zam yapılmasına izin verilmeyecek. 

Eylül 2022 kira artış tahmini ne olur, TEFE TÜFE resmi zam oranı hesaplama ne zaman açıklanacak?

EYLÜL AYI KİRA ARTIŞ ORANI TAHMİNİ YÜZDE KAÇ, İŞYERİ, DÜKKAN VE OFİS KİRALARINA YÜZDE KAÇ ZAM GELECEK?

Konutlarda kira sözleşmesine zam sınırı uygulanırken işyeri kira sözleşmeleri için ise 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden zam uygulanmaya devam edilecek. Eylül ayı enflasyon tahmini rakamları yine yükselişi işaret ederken nihai rakam ise 5 Eylül 2022 tarihinde ilan edilecek. Ağustos ayı resmi kira artış oranı yüzde 49,65 olarak açıklanırken Eylül ayı oranının tahmini 50 barajını aşacağı belirtiliyor.