Eylül ayı resmi kira artışı zam oranı ve Ağustos 2024 enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca ev sahibi, kiracı, memur, emekli ve asgari ücretlinin beklemiş olduğu enflasyon raporu için geri sayım başladı. Eylül'de kiralara ne kadar, kaç TL zam gelecek?
Eylül ayı resmi kira artışı zam oranı ve Ağustos 2024 enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği ve herkesi etkileyecek olan enflasyon oranı için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon raporuna göre memur ve emeklilerin yıl sonunda alacakları enflasyon farkı belirlenirken taşınmaz sahipleri ve kiracılar için de Eylül ayı resmi kira artışı zam oranı belirlenmiş olacak.

AĞUSTOS AYI ENFLASYONU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Ülkemizde resmi enflasyon verisi Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından yayımlanmaktadır. Resmi rakamlar biten ayı takip eden ilk hafta içerisinde ilan edilmekte olup Ağustos ayı enflasyon verisi ise Eylül ayının ilk haftası içerisinde yer alan 3 Eylül 2024 Salı günü açıklanacak. Söz konusu rakam kurumun resmi internet sitesi üzerinden saat 10:00'da ilan edilecek.

enflasyon.jpg

EYLÜL AYI RESMİ KİRA ARTIŞI, EYLÜL 2024 KİRA ZAM ORANI TAHMİNİ NE KADAR, EYLÜL'DE KİRALARA KAÇ TL ZAM GELİR?

Eylül ayı resmi kira artışı zam oranı 3 Eylül 2024 tarihinde saat 10:00'da TÜİK tarafından açıklanan enflasyon raporu ile belirlenecek. 12 aylık TÜFE oranı resmi kira artışı zam oranı olarak kullanılacak. 12 aylık TÜFE ortalaması Temmuz ayında yüzde 65,93 olarak gerçekleşirken çok büyük bir gelişme olmadığı takdirde yine yüzde 55 - 70 arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere pandemi döneminde ev kiralarında yaşanan rekor yükseliş nedeniyle hükümet devam eden kira sözleşmelerinde yüzde 25 zam sınırı getirmiş, bu uygulama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamanın ardından 1 Temmuz 2024 tarihinde sona ermiş ve yeniden TÜFE oranı uygulamaya alınmıştı.

Genel Yayın Yönetmeni