Fahiş kira artışları hakkında Bakan Bozdağ açıklama yaptı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bazı illerde deprem sonrası yaşanan fahiş kira artışları hakkında açıklama yaptı.
Fahiş kira artışları hakkında Bakan Bozdağ açıklama yaptı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrasında bazı illerde kiralık ev fiyatlarında yaşanan fahiş zamlar hakkında açıklama yaptı. Hatırlanacağı üzere 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve aynı gün Elbistan merkezli 7.6 şiddetinde ikinci bir deprem felaketi yaşanmıştı. 

Aynı gün üst üste yaşanan iki şiddetli deprem ile 11 şehir büyük bir yıkıma uğrarken depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Hatay, Adıyaman ve Adıyaman'da adeta sağlam tek bir bina bile kalmamış, yıkılmayan binalarda ağır hasarlı olarak kayıt altına alınmıştı. Bu illerde deprem sonrası gerek sağlam bina kalmaması gerekse de artçı sarsıntılar ile deprem fırtınası yaşanması büyük bir göç dalgası yaşanmasına neden olmuştu. 

DEPREM SONRASI GÖÇ YAŞANAN İLLERDE KİRALIK EV FİYATLARINA FAHİŞ ZAM YAĞMURU! 

Yaşanan deprem felaketi sonrasında bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken artçı deprem fırtınası ile büyük bir göç dalgası yaşanmasına neden olmuştu. Göç alan şehirlerde ne yazık ki yine bazı fırsatçılar ortaya çıkmış, kiralık ev fiyatlarına zam yağmuru yaşanmıştı. 

Konu hakkında açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "(Fahiş kira artışları) Vatandaşlarımızın şikayetiyle pek çok Cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlatmış ve onlarla ilgili adli süreçleri işletmektedir" diyerek fırsatçılara göz açtırmayacaklarını dile getirdi. Vatandaşların konu hakkında yoğun şikayetleri oluşmuş ve fırsatçılar ifşa edilmişti.