Fahiş kira zammı yapan fırsatçılara ceza, ev taşıma ücretlerine sınırlama!

Deprem bölgesinde kira fiyatlarını arttıran bazı emlakçılara cezalar kesilmeye başladı. Ayrıca Gaziantep Valiliği de ev taşıma ücretlerine sınırlama getirdi.
Fahiş kira zammı yapan fırsatçılara ceza, ev taşıma ücretlerine sınırlama!

Türkiye’de deprem felaketinin yarası kapatılmaya çalışılırken depremzedeler fırsatçılarla muhatap olmak zorunda kalıyorlar. Deprem bölgelerinde sağlam konutların kiralarına fahiş zamlar yapıldığı tespit edildi. Özellikle Şanlıurfa’da bu konuda çok büyük şikayetler gündeme geliyordu. Bu şikayetler üzerine Şanlıurfa Valiliği devreye girdi.

FAHİŞ KİRA ARTIŞINA CEZA YAĞDI!

Depremi fırsat bilen bazı ev ve iş yeri sahipleri kiralara fahiş zamlar yaptılar. Şanlıurfa’da bu yönde hareket edenlere yönelik ilk yaptırım geldi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan bir açıklama yaparak, “Devlet ve millet el ele verip bu zor günleri aşabilmek için bir ekmeğimizi bile ikiye bölüyoruz. Bu ortamda fırsatçılık yapan işgüzarlar hepimizi üzmektedirler. Fahiş kira artışları yapıldığına dair şikayetler alıyoruz. Bu konuyu özellikle hukuken takip ettireceğim ve yetkimiz, sınırımız neyse sonuna kadar kullanacağız.” dedi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın bu açıklamasının ardından Şanlıurfa Ticaret İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kent genelinde kira artışlarına dair gelen ihbarları değerlendirerek emlak ofislerinde denetleme ve inceleme yaptılar. Toplam 15 emlak ofisi denetimden geçti. Bu emlak ofisleri içerisinde fahiş kira artışı yaptıkları tespit edilen 7 emlak ofisi hakkında idari para cezası uygulandı.

EV TAŞIMA ÜCRETLERİ SINIRLANDIRILDI!

Öte yandan deprem felaketine maruz kalan bir diğer şehir olan Gaziantep’te valilik ev taşıma ücretlerine müdahale etti. Vatandaşlardan 2-3 kat ücret talep etmeye başlayan ev taşıma şirketleri Gaziantep Valiliği’nin üst sınır kararı ile durduruldular. Gaziantep Valisi Davut Gül açıklama yaparak, “Maalesef bazı ahlaksızlar depremzede vatandaşlarımızı sömürmek istiyorlar. Gaziantep’te ilçe içerisinde ev taşıma ücreti azami 6 Bin T’Ldir. Islahiye ile Gaziantep arasında 9 Bin TL, Nurdağı ile Gaziantep arasında 8 Bin TL, ev taşıma asansör bedeli de 1.000 TL olarak sınırlandırılmıştır. Bunun aksi yönde bir ücretlendirme yapılması halinde bunu yapanlarda misliyle geri alınacaktır.” dedi.