Farklı Dekorasyon Fikirleri İle Bahçenizi Baştan Kurun

Bahçeli bir eve sahip olanlar için birbirinden güzel bahçe dekorasyonları tasarlamak mümkündür. Detaylar haberimizde...
Farklı Dekorasyon Fikirleri İle Bahçenizi Baştan Kurun

Bahçeli bir eve sahip olanlar için birbirinden güzel bahçe dekorasyonları tasarlamak mümkündür. Detaylar haberimizde...

Bakımsız, düzensiz, dikenler içerisinde ve otlarla kaplı bir bahçeniz varsa muhtemelen bu bahçenin içinden bile geçmek istemezsiniz.



Fakat farklı dekorasyon fikirleri ile güzel bir dekorasyona sahip olan, renkli çiçekler ne süs bitkileri ile dizayn edilen bir bahçe içindeki evde sizin ve misafirleriniz için mükemmel vakitler geçirebilecek bir ortam sağlanmış olur.



Bahçe Bakımına Dikkat Edin!



Bahçenin güzelleştirilmesinde göz zevkine düşkün her insanın unutulmaması gereken bir şey vardır. O da bahçeyi güzelleştirmek kadar o güzelliği muhafaza etmektir. Bahçe, yogunluğun giderilmesi ve iç huzurun sağlanması bakımından sürekli bakım isteyen bir ortamdır.



Bahçeye ayıracak zamanınız yoksa, daha az ilgi isteyen bitkileri tercih etmeli ve canlı bitkiler yerine daha çok cansız dekorasyon motifleri kullanılmalıdır. Fakat eğer bütçeniz uygunsa en güzel şey bahçe bakım işleri yapan bir firmayla anlaşıp bir bahçıvan tutmak olacaktır. Muhakkak bu tür firmalar farklı dekorasyon önerileriyle size yardımcı olacaklardır.



Bahçe İle Uyumlu Mobilyalar Tercih Edin



Güneşin ısısı çoğaldıkça insandaki yorgunluk hissi de artmaktadır. Bu nedenle bahçe, balkon ve teraslarda geçirilen vakitler insana dinlenme ve enerji depolama imkanı sunuyor. Konforu yüksek mobilyalar da kişiye rahatlık sağlar. Güzel dekore edilmiş bir bahçede konfor sağlayan mobilyalar eşliğinde dinlenmekten daha güzel bir duygu olamaz.



Özellikle kumsal renklerinin hakim olduğu bahçe mobilyaları bahçede bir zen etkisi yaratacaktır. Çökme efektli bahçe koltuklarına oturduğunuzda vücudun şeklini alan koltuklar, bahçeler için hem farklı hem de konforlu bir alternatif sağlar.



Doğru Gölgelik Seçimi İle Güneşli Havalarda Da Bahçenizin Keyfini Sürebilirsiniz



Keyfine düşkün ve gün boyunca işte sıkılan insanlar için en farklı dekorasyon fikirlerinden biri de, eve geldiklerinde farklı bahçe fikirleriyle dekore edilen bir bahçede oturmak kadar zevkli bir şey olamaz. Güneş sıcaklığının aşırı hissedildiği şehirlerde gölge içerisindeki güzel dekore edilen bir bahçede gölgelikli mobilyalar tercih edilmelidir.



Bu iki uyumlu bahçe ve mobilyaların içinde mutlaka olması gereken hasır örgülü tik mobilyalardır. Sıcağa karşı dayanıklı ve çok bakım istemeyen kaktüs ve sukkulentler de tam da bu evlerde olması gereken dekoratif öğelerdir. Geniş kolçaklara meşrubat bardağı da yerleştirildiğinde mükemmel bir keyfe devam hazır olun.



Doğa tutkusu sağlayan Akdeniz minimalizmi sağlamak için, en başa sürekli doğa koyulmalıdır. Bahçelere kimlik kazandıran unsur bitkilerinin olabildiğince çok kullanılması farklı dekorasyonlardan biri olacaktır. Bahçe içerisinde evi olan ve keyfine düşkün insanlar için, güzel dekore edilen bir bahçenin önemi gerçekten büyüktür.



Emlak365.com