Fatura Borcu Bırakan Eski Kiracılar İçin Ev Sahipleri Ne Yapabilir?
Ev sahipleri bazen kiracıların kiralamış oldukları evde elektrik, su, doğalgaz gibi abonelik gerektiren hizmetleri üzerilerine almadan kullanmalarına izin vermektedirler. Ev sahibinin üzerine olan bu aboneliklerin muhatabı da yine ev sahipleri oluyor. Kiracının kullandığı bu hizmetlerin ödemeleri normal şartlarda kiracılar tarafından yapılması gerekiyor. Ancak ev sahiplerinin iyi niyeti çoğu zaman suistimal edilebiliyor. Bazı kiracılar ev sahiplerinin üzerine olan elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerde ev sahiplerini birikmiş borçlarla başbaşa bırakıp evden çıkabiliyorlar. peki bu durumu yaşayan ev sahipleri ne yapmalı?
KİRACI FATURA BORCU BIRAKIRSA EV SAHİPLERİ NE YAPABİLİR?
Kiracının ev sahibine fatura borcu bırakması durumunda ev sahibinin yapması gerekenlerden önce ev sahiplerinin bu şekilde mağduriyetlerin oluşmamasının çok kolay bir yolu bulunuyor. Ev sahipleri kiracıya evi verirken abonelik gerektiren su, elektrik, doğalgaz gibi abonelikleri kiracıların üzerilerine almalarını temin etmeliler. Böyle bir işlem yapılarak olası bir mağduriyete köklü çözüm üretilebiliyor.
Ancak kiracısından fatura borcu kalan ev sahiplerinin yapmaları gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Öncelikle bu fatura borçlarının ana muhatabı faturanın üzerinde ismi yazan ev sahibidir. Bu borç için gecikme faizi devreye girmeden ödeme yapılması gerekmektedir. Buna karşın oluşan mağduriyet ile alakalı olarak ev sahipleri eski kiracılarına karşı hukuki adımlar atabilirler.
Ev sahipleri fatura mağduriyeti karşısında profesyonel bir hukuk desteği almalıdırlar. Bu şekilde yönlendirilen ev sahipleri eski kiracılarından bu faturaların bedellerini tahsil edebilirler. Ayrıca eski kiracı ile alakalı olarak icra takibi de başlatılabilir. Bu konuda atılacak hukuki adımlar mağduriyeti tamamen ortadan kaldırabilir. Eski kiracılar ev sahiplerine bıraktıkları bu fatura ödemelerini faiziyle geri ödemek zorunda kalabilirler.