Fenerbahçe'nin Yeni Antrenman Tesisleri İçin Devletten 125 Bin Metrekarelik Arazi Desteği!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç uzun süredir hayalini kurduğu yeni antrenman tesisleri için 125 bin metrekarelik devlet arazisi tahsisi aldıklarını söyledi.
Fenerbahçe'nin Yeni Antrenman Tesisleri İçin Devletten 125 Bin Metrekarelik Arazi Desteği!

Olağan Mali Genel Kurul'da konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe'nin borcunu 6 milyon TL olarak açıklarken mali yönden ibra edildi. Yapmış olduğu konuşmasında pek çok önemli konuya değinen Ali Koç, uzun süredir hayalini kurduğu antrenman tesisleri için de üyelere müjdeli haberi verdi.

Devletle konu hakkında anlaşma sağladıklarını ve Fenerbahçe'nin Samandıra Tesisleri'ne 600 metre uzaklıkta yer alan 125 bin metrekare büyüklüğe sahip olan arazinin 30 seneliğine kulübe tahsis edildiğini açıkladı. İstanbul'un Maltepe ilçe sınırları içerisinde yer alan arazi Fenerbahçe'nin yeni antrenman tesislerine ev sahipliği yapacak.

FENERBAHÇE'NİN YENİ ANTRENMAN TESİSLERİ NEREDE OLACAK?

Ali Koç yapmış olduğu konuşmasında "en büyük hayalim" dediği tesislerin inşaatını 29 Ekim 2023 tarihine kadar bitirerek Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamalarına yetiştirmek istediklerini belirterek "Burası 30 yıl süreyle kulübümüze tahsisi gerçekleşti.

Fenerbahçe'nin Yeni Antrenman Tesisleri İçin Devletten 125 Bin Metrekarelik Arazi Desteği!

Buradaki teşekkürlerimi temmuz ayındaki Yüksek Divan Kurulu toplantımızda sunacağım ama devletimizin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili tüm birimlerine; Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum'a, Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar'a bu rüyanın gerçekleşmesi için ihtiyaç duyulan araziyi tahsis ettikleri için teşekkür ediyorum" diyerek tesisler sayesinde büyük bir hizmete imza atacaklarını söyledi. Söz konusu tesisin diğer spor kulüplerine de örnek olacağını belirten Ali Koç, Fenerbahçe Spor Akademisi ile kaynaktan sporcu yetiştireceklerini ve Türk sporuna hizmet edeceklerini söyledi.

Emlak365.com