Fırsatçı Ev Sahipleri Bu Sefer Baltayı Taşa Vurdu! Fahiş Fiyata Kiracı Buldum Sanan Ev Sahipleri Bin Pişman

Ev kiralarında yaşanan rekor artış ile kiralık ev fiyatları cep yakmaya devam ederken fırsatçı ev sahiplerinin sevinçleri yarım kaldı.
Fırsatçı Ev Sahipleri Bu Sefer Baltayı Taşa Vurdu! Fahiş Fiyata Kiracı Buldum Sanan Ev Sahipleri Bin Pişman

İlk olarak konut fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrasında ev kiralarına da yansımış, pek çok şehirde ev kiraları asgari ücret rakamını aşarak büyük bir çıkışa imza atmıştı. Ev kiralarında yaşanan yükseliş sonrasında fırsatçı ev sahipleri düşük kirayla oturan eski kiracılarını çıkartarak yeni kiracılar aramaya başlamıştı. 

Deyim yerindeyse süreçte Dimyat'ta pirince giden ev sahipleri evdeki bulgurdan da oldular. Kira ödemesinde sorun yaşamadıkları kiracıları yüksek kira umudu ile evlerinden eden ev sahipleri fahiş fiyata verdikleri evlerinde sorunlar yaşamaya başladı. Bazı ev sahipleri kira tahsil etmekte zorlanırken bazı ev sahipleri ise evlerinin ikinci hatta üçüncü kişilere kiraya verilmesi nedeni ile şikayetçi oldular. 

KİRALIK EV KRİZİNDE YENİ PERDE! EV SAHİPLERİ FAHİŞ KİRALARI TAHSİL EDEMİYOR MU?

Yükselen kiralık ev fiyatlarına rağmen kiracılar sokakta kalmamak için istenen rakamları ödemeye razı gelirken ne yazık ki daha ilk aylardan kiralarda gecikme sorunları yaşanmaya başlandı. Pek çok kiracı kirasını ödemekte sıkıntıya düşerken ev sahipleri ile tahliye davaları sayısında bu nedenle artış yaşandı. 

Daha yüksek para ödemeye razı olan yabancılara evini kiraya veren ev sahipleri ise evlerine verilen hasar nedeni ile mağdur olduklarını öne sürerek davacı oldu. Yine evini yabancıya kiraya veren ev sahipleri evlerinde çok fazla kişi kaldığı gerekçesi ile şikayetçi oldu. Evi kiralayan kişinin başka kişilere evi kiralaması ya da kiralık oda sistemi ile başkalarına vermesi de mağduriyet yaratan konular arasında yer aldı.