Fitch Ratings'ten Türkiye Emlak Sektörü ve Konut Kredisi Uyarısı Geldi!

Dünyanın en büyük kredi derecelendirme kuruluşları arasında gösterilen Fitch Rating's son dönemde Türkiye'de yaşanan ucuz kredi çılgınlığı hakkında önemli uyarılarda bulundu.
Fitch Ratings'ten Türkiye Emlak Sektörü ve Konut Kredisi Uyarısı Geldi!

Dünyanın en büyük kredi derecelendirme kuruluşları arasında gösterilen Fitch Rating's son dönemde Türkiye'de yaşanan ucuz kredi çılgınlığı hakkında önemli uyarılarda bulundu. Fitch Ratings Yönetici Direktörü ve Gelişen Piyasa Direktörü James Watson varlık kalitesi riskine dikkat çekerek çok hızlı kredi artışı yaşandığını, bunun da risk yarattığını iddia etti. Emlak sektörü ve konut kredisi paketleri hakkında yapılan açıklama haberimizde...

Çin'de patlak veren ve Wuhan eyaletinden tüm dünyaya yayılan korana virüs salgınıtüm dünyada milyonlarca insanın sağlığını riske atmış alınan zorunlu karantina tedbirleri ülkeleri ekonomik olarak büyük bir krizin eşiğine getirmişti.



Yaşanan süreçte Merkez Bankaları ekonomiyi toplamak adına parasal genişlemeyi tercih etmiş ve piyasaya ucuz kredi dağıtılmaya başlanmıştı. Konu hakkında Fitch önemli uyarılarda bulundu.



BANKALARIN VARLIK KALİTESİ VE BATIK KREDİ MİKTARI RİSKE GİRDİ!



Konu hakkında değerlendirmede bulunan Fitch Ratings Yönetici Direktörü ve Gelişen Piyasa Direktörü James Watson, “Asya’da Hindistan’dan bahsedebiliriz. Riskler varlık kalitesinin zayıflaması. Zaten bu bizim bazı bankaların kredi notunda indirime gitmemize sebep oldu.



Tayland, Endonezya varlık kalitesinde çok büyük derecede bozulma yaşandığını ve krize dönüştüğünü görebildiğimiz ülkelerden olacak. Ortadoğu ve Afrika’da BAE ve Katar’ın altını çizebilirim. Onlar biraz daha hassas sektörlere sahipler, özellikle emlak sektöründe böyle sorunların yaşandığını söyleyebilirim. Türkiye’yi de söyleyebilirim, çok hızlı bir şekilde kredi artışı yaşanıyor. Brezilya’dan da bahsedebiliriz” diyerek kredileri sakıncalı gördüğü ülkeler arasında Türkiye'yi de gösterdi.



Bloomberg HT kanalına açıklamalar yapan Watson pandeminin küresel risklerinin devam ettiğini, ekonomide yaşanan sorunların özellikle de emlak sektörü ve kredi rakamlarında yaşanan artış ile kendisini gösterdiğini belirterek kredi artışının aşırı arttığı, hane halkı kaldıracının etkin şekilde kullanıldığı ekonomilerde riskin büyük olduğu uyarısında bulundu.



Emlak365.com