Galatasaray Adası Tahliye Davasına Yargıtay Son Noktayı Koydu!

Galatasaray Adası için yürütülen hukuk savaşında beklenen nihai karar Yargıtay tarafından açıklandı. İstanbul 22. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararı onandı.
Galatasaray Adası Tahliye Davasına Yargıtay Son Noktayı Koydu!

Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Adası işletmecisi arasında tam bir hukuk savaşına dönen tahliye davası için beklenen nihai karar Yargıtay tarafından açıklandı. Galatasaray tarafından yapılan resmi açıklama "Ada" let Yerini Buldu! başlığı ile yayımlandı.

Yayımlanan açıklama metninde İstanbul 22. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından daha önce yürütülen duruşmada verilen adanın işletmecisinin tahliye kararının Yargıtay tarafından da onaylandığı ilan edildi. 1 Mart 2022 tarihinde onaylanan karar ile artık yargı süreci tamamlandı ve adanın tahliye edilmesi kararı kesinleşmiş oldu.

GALATASARAY ADASI SON DAKİKA: GALATASARAY ADASI KİMİN OLDU?

Yürütülen yargı süreci hakkında resmi internet sitesi üzerinden kısa bir açıklama yayımlayan Galatasaray Spor Kulübü "Galatasaray Adası işletmecisinin tahliyesi hususunda İstanbul 22. İcra Hukuk Mahkemesinin lehimize vermiş olduğu tahliye kararı Yargıtay’ın 1 Mart 2022 tarihli kararı ile onanmıştır. Camiamıza hayırlı olmasını dileriz. Hukukun üstünlüğünü tescilleyen, haklının er ya da geç mutlaka üstün geleceğini bir kez daha kanıtlayan bu karar, Galatasaray camiasının zaferidir. Hukuki sürecin her aşamasında emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkürü borç biliyoruz" diyerek yargı sürecinin tamamlandığını duyuru.

Galatasaray Adası Tahliye Davasına Yargıtay Son Noktayı Koydu!

Kuruçeşme adası ya da kamuoyunda bilinen adı ile Galatasaray Adası (Su Ada) yönetim hakkı dava sonucunda yeniden Galatasaray Spor Kulübüne geçmiş oldu. Ada üzerinde kaçak yapılaşma iddiası ile 2017 senesinde yıkım kararı çıkmış, İstanbul Boğazı'nda yer alan tek ada olması nedeni ile son derece yüksek değere sahip olan ada için o tarihten sonra hukuk mücadelesi başlatılmıştı.