Gayrimenkul sektörü eylül ayını bekliyor

Gayrimenkul sektörü son yılların en zorlu sürecinden geçerken satışların düşmesi de daralma endişesini beraberinde getiriyor. Sektör temsilcileri değerlendirmelerine devam ederken bu kez eylül ayından umutlu olunduğu ifade edildi.
Gayrimenkul sektörü eylül ayını bekliyor

Pandemi dönemi sonrası Türkiye'deki gayrimenkul sektöründe yaşana fiyat yükselişleri vatandaşın konuta olan talebini de etkiledi. Konut fiyatlarının artmasının yanı sıra konut kredilerinin yükselmesi de vatandaşların konuta olan erişimini sınırlandırdı. Konut fiyatları ve kredi faizlerinde yaşanan yükseliş sonrası sektör temsilcileri eylül ayına işaret etti.

Gayrimenkul sektör temsilcileri, gayrimenkul sektöründe eylül ayı sonrasından hareketlilik yaşanacağına dikkat çekerek önemli bir değerlendirmede bulundu. Gayrimenkul satışlarının yaz aylarında beklenen noktaya ulaşmadığını ifade eden sektör temsilcileri, mevduat hesaplarının verdiği yüksek faizlerin vatandaşa cazip geldiğini söyledi.

VATANDAŞ VADELİ MEVDUATTAN KONUTA YÖNELECEK

Mevduat hesaplarının faizlerinin düşmeye başlamasıyla vatandaşların yatırımlarını gayrimenkule yapacaklarını belirten sektör temsilcileri, “Mevduat faizleri yüksek diye vatandaşların tercihi bankalar olurken, gayrimenkul fiyatları alınabilecek noktada.'' değerlendirmesinde bulundu.

gayrimenkul-sektoru-eylul-ayini-bekliyo.jpg

Mevduat faizlerinin düşüşü ve uygun faizli kredilerin devreye girmesi sonrası gayrimenkul değerlerinin artarak konuta olan talebin yükseleceği ifade edildi. Eylül ayı sonrasında faiz indiriminin beklendiğine dikkat çeken sektör temsilcileri, kampanyaların takip edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.