Geriye dönük emlak vergisi borçlarının silinmesi için kanun teklifi!

TBMM’de emlak vergisi ile alakalı olarak bir kanun teklifi verildi. Bu kanun teklifi ile bazı vatandaşların emlak vergisi borçlarının silinmesinin amaçlandığı bildirildi. İşte o kanun teklifine dair ayrıntılar...
Geriye dönük emlak vergisi borçlarının silinmesi için kanun teklifi!

TBMM’de emlak vergisi ile alakalı bir kanun teklifi verildi. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan tarafından verilen kanun teklifinde İzmir’de yaşanan son depremde evleri hasar gören vatandaşların var olan emlak vergisi borçlarının silinmesi amaçlanıyor. Konuya dair Milletvekili Ednan Arslan açıklama yaptı.

İZMİR İÇİN KANUN TEKLİFİ

Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu söyleyen Ednan Arslan, “Ülke olarak depremler nedeniyle çok sayıda acılar yaşadık. 30 Ekim 2020’de İzmir’de de bir deprem meydana gelmiştir. İzmir depreminde en büyük hasar Bayraklı ilçesinde oldu. Binlerce bina ağır, orta ve hafif olmak üzere çeşitli derecelerde hasar almıştır. Bu depremde 118 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.” dedi.

YIKILAN BİNALARIN YERİNE YENİLERİ YAPILIP HENÜZ TESLİM EDİLMEDİ!

Deprem sonrasında meydana gelen sorunlara dikkat çeken Milletvekili Ednan Arslan, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem sonrasında İzmir genelinde 75.934 binada 411 bin bağımsız bölümde inceleme yapıldığını duyurdu. Buna göre acil yıkılacak ağır hasarlı bina sayısı 342, orta hasarlı 383 ve az hasarlı 3.660 şeklinde tespit yapıldı. Henüz bu yıkılan binaların yerine yenileri yapılıp vatandaşlarımıza teslim edilmemiştir.” ifadelerini kullandı.

EMLAK VERGİSİ BORÇLARI SİLİNSİN!

İzmir’de depremzede vatandaşların emlak vergisi mağduru olduklarını belirten Milletvekili Ednan Arslan, “Vatandaşlarımız geriye dönük olan emlak vergisi borçlarını ödeyemez hale geldiler. Bunun için bir kanun teklifi verdik. İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle sahip oldukları konutları yıkılan veya ağır-orta hasarlı olup riskli yapı haline gelen vatandaşlarımızın emlak vergisi borçlarını silinmesini talep ediyoruz. 30 Ekim 2020 tarihine kadar vatandaşlarımızın olan emlak vergisi borçları ilgili belediyelerce re’sen silinmelidir.” dedi.