Golden vize başvuruları konuttan yatırıma kaydı

Konut sektöründe yaşanan dalgalanma golden vize başvurularını da olumsuz etkilerken pek çok ülkede artık vatandaşlık için konut yatırımı yerine yatırım fonları önerilmeye başlandı.
Golden vize başvuruları konuttan yatırıma kaydı

14 Avrupa Birliği ülkesi tarafından uygulamaya alınan Golden Vize beraberinde büyük tartışmalara neden olmuştu. Özellikle de Letonya, Yunanistan, İspanya ve Portekiz'de son dönemde Golden Vize almak için yapılan başvuruların rekor seviyeye çıkması gayrimenkul sektöründe de sorunlara yol açmıştı.

Golden Vize almak için bu ülkelerde emlak almaya koşan yabancılar nedeniyle konut fiyatları yükselirken ev almanın zorlaşması ülke vatandaşlarının tepkisine neden olmuştu. Yaşanan tepkiler üzerine hükümetler yeni tedbirler araştırmaya yönelirken konut satışı yerine yatırım fonu almalarını tavsiye etmeye başladılar.

GOLDEN VİZE KONUT FİYATLARINI YÜKSELTTİ!

Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerde yaşamak isteyen kişileri adeta mıknatıs gibi kendisine çeken Golden Vize uygulaması, yatırım yapan kişilere pasaport verilmeden sadece Schengen bölgesinde dolaşım imkanı veren vize verilmesini kapsıyor. Böylelikle Avrupa üyesi olan ülkeler arasında geçiş kolaylaştırılıyor.

vzie.jpg

AB ülkeleri söz konusu uygulama kapsamında 25 milyon Euro'luk gelir elde ederken bu rakam Avrupa Birliği vatandaşlarının tepkisine neden oldu. Ülkelerin bunu yeni bir gelir kapısına çevirmesi tepki çekerken konut fiyatlarında da yükseliş başlamıştı. İspanya'da başlayan konut tepkisi, Portekiz, Yunanistan, Malta ve diğer konut satışı gerçekleştiren Avrupa Birliği ülkelerinde de yayılırken konut fiyatlarındaki yükselişin en önemli nedeni bu satışlar olarak gösterilmişti.

Genel Yayın Yönetmeni