Günübirlik kiralık evlere denetimler sıkılaşacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı yaz dönemi için kiralık evlere sıkı denetim getiriyor. Aktarılan haberin detaylarına göre pek çok turizm belediyesindeki işletmelere de denetimlerin artış göstereceği öğrenildi.
Günübirlik kiralık evlere denetimler sıkılaşacak

Hazine Bakanlığı’na bağlı olan Gelir İdaresi Başkanlığı ekipler, turizm sezonunun başlaması ile birlikte denetim takvimini belirledi. Geçtiğimiz günlerde de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek için yeni kararların alındığını duyurmuş bu konuya büyük önem verdiklerinin altını çizmişti.

“GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK”

Kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye tavizsiz ve güçlü bir şekilde devam edileceğini ifade eden Şimşek, konuya ilişkin, “Elde edilen sonuçlar üzerine gerekli işlemler yapılacak. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz tavizsiz ve güçlü şekilde devam edecek” demişti.

SAHA DENETİMİ YAPILACAK

Buna göre başta Antalya, Muğla ve İzmir olmak üzere yaz aylarında pek çok turizm bölgesinde denetimlerin yoğun bir şekilde yapılacağı ifade edildi. Bu illerdeki ekiplere personel takviyesi yapılırken, gece faaliyet gösteren eğlence mekanları, plaj kulüpleri, yat turizmleri gibi alanlarda da saha netimi yapılacak.

Diğer yandan vergi açısından gece kulübü, beach ve restoranlarda hasılat takibinin yapılacağı öğrenildi.

KONUT KİRALAMA SEKTÖRÜNE DENETİM

Gelir İdaresi ekipleri, denetimlerde günübirlik konutlardaki kiralamalara da ağırlık verileceğini belirtti. Yazlık kiralamalara ilişkin 2023 yılının analiz çalışmalarına devam ediliyor. Bu şekilde ekipler günübirlik konut kiralama izni alan bölgeler ile boş olan ve günlük kiralama potansiyeli olan konutlar için yoklama çalışmaları yapılacak.

Yapılacak olan bu denetim sayesinde kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin güçlü bir şekilde devam edileceği tahmin ediliyor. Konuya ilişkin ekipler çalışmalarına hız kazandırıyor.