Gürültücü Komşuya Para ve Hapis Cezası! Çocuk Sesi, Tadilat, Kalabalık Misafir, Yüksek Sesle Müzik Dinlemek

Komşu gürültüsü şikayetleri her geçen gün artarken gürültücü komşudan kurtulmak isteyen kişilere izlemeleri gereken yol haritası açıklandı. Komşu gürültüsü nereye şikayet edilir?
Gürültücü Komşuya Para ve Hapis Cezası! Çocuk Sesi, Tadilat, Kalabalık Misafir, Yüksek Sesle Müzik Dinlemek

Apartmanlarda ve sitelerde yaşam her geçen gün artarken tek katlı binaların ve müstakil evlerin terk edilmesi ile binalarda gürültü şikayetleri de artmaya başladı. Özellikle de bahar aylarının gelmesi ile binalarda tadilat sesleri yükselmeye başlarken vatandaşların gürültü şikayetlerinde artış yaşanıyor.

Çok katlı binalarda komşuluk hukuku içerisinde çözülemeyen sorunlar yargıya taşınırken bazı binalarda ne yazık ki yaşanan sorunlar önce tartışmaya ardından ise büyük kavgalara dönüşebiliyor. Peki, apartmanda gürültü yönetmeliği konu hakkında ne diyor, gürültü yapan komşu şikayet edilebilir mi, apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

SÜREKLİ GÜRÜLTÜ YAPAN KOMŞU NEREYE ŞİKAYET EDİLİR, APARTMANDA GÜRÜLTÜ, TADİLAT YAPMAK YASAK MI?

Komşuluk ilişkileri her gün yeni bir sınava tabi tutulurken apartmanlarda yaşanan en büyük sorunların başında gürültü şikayetleri yer alıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Takvim Gazetesi yazarı Feride İmal, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 18, maddesi kapsamında komşuların birbirlerini rahatsız etmelerinin yasak olduğunu açıkladı.

Gürültü yapmanın ve komşuyu rahatsız etmenin kanun hükmüne karşı olduğunu belirten İmal, yüksek sesle müzik dinlemek, kavga etmek, bağırıp çağırmak, uygunsuz zamanlarda apartmanda tadilat yapmak gibi yüksek ses çıkarmanın cezası olduğunu belirtti. Kabahatler Kanunu 36. madde kapsamında tüm bunların para cezası olduğunu belirten İmal idari para cezası kesilmesine rağmen devam eden davranışların ise Sulh Hukuk Mahkemesi üzerinden dava açılarak çözülebileceğini söyledi. Devam eden bu tip davranışlarda 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.