Güvenli Gayrimenkul Satış Yöntemi Tapu Takas Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır?

Gayrimenkul alım ve satımlarında yaşanan dolandırıcılıklar sonucu ortaya çıkan mağduriyetler Tapu Takas Sistemi ile son buldu. Tapu Takas Sistemi nedir, nasıl çalışır? Tapu Takas Sistemi ile gayrimenkul alım ve satımı nasıl yapılır?
Güvenli Gayrimenkul Satış Yöntemi Tapu Takas Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır?

Türkiye'de zaman zaman gayrimenkul satışlarında kötü niyetli kişilerden dolayı çok sayıda vatandaş mağdur olabiliyor. Bu mağduriyetler gayrimenkul fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşlara büyük kayıplar verditebiliyor. Bunun için yıllardır meydana gelen dolandırıcılıklara önlem olabilmesi amacıyla yeni bir sistem geliştirilerek devreye sokuldu. Şu anda çalışan sistem ile gayrimenkul alım ve satımlarında işlemler güvenle yapılıyor.

TAPU TAKAS SİSTEMİ İLE GÜVENLİ GAYRİMENKUL SATIŞI

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank işbirliği ile uygulamaya sokulan Tapu Takas Sistemi ile gayrimenkul satışlarında hem alıcı tarafı hem de satıcı tarafı güvence altına alınıyor. Online bir sistem olan Tapu Takas Sistemi mağduriyetlerin meydana gelmesinin önüne geçiyor. Gayrimenkul tapusunun devri ile satış için anlaşılan ücretin ödenmesi aynı anda gerçekleşiyor.

Tapu Takas Sistemi sayesinde paranın sahte çıkması, çalınması, satıcının kaçması, paranın ödenmemesi gibi bir durum yaşanmıyor. Alıcı ve satıcı e-ödeme numarası ile bilgileri sisteme girerler. Ardından gayrimenkul üzerinde anlaşılan bedel Takasbank'a gönderilerek güvence altına alınır. Tapu Dairesi'nde gayrimenkul tescil işlemi gerçekleşir ve Takasbank'taki satış bedeli satıcının hesabına EFT ile gönderilir.

GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLER KULLANABİLİYORLAR

Tapu Takas Sistemi'nin uygulamaya konulması ile gayrimenkul satışlarında güvence imkanı doğru. Çok sayıda vatandaşın yararlandığı bu sistem gerçek kişilere hizmet verebildiği gibi kurumsal satışlarda da kullanılabiliyor. Böylelikle gayrimenkul devirleri sorunsuz bir şekilde gerçekleşiyor. Gayrimenkul satışı aracılığı ile dolandırıcılık imkanını tamamen ortaya kaldıran Tapu Takas Sistemi her geçen gün daha fazla vatandaş tarafından kullanılıyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün en faydalı dijital uygulamalarından birisi olan Tapu Takas Sistemi alış ve satış işlemlerinde diğer sektörlerede örnek oldu. Farklı alım satım işlemlerinde bankalar benzer uygulamaları devreye sokmaya başladılar. Çeşitli dolandırıcılık yolları da böylelikle bertaraf ediliyor.