Hala Ödeyemenler Dikkat! Emlak Vergisi 2. Taksit Son Ödeme Tarihi Doluyor

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi bugün itibari ile doluyor. Bugun itibari lie emlak vergisi borcunu ödeyemeyen kişiler cezalı duruma düşecek. Emlak vergisi gecikme cezası ne kadar?
Hala Ödeyemenler Dikkat! Emlak Vergisi 2. Taksit Son Ödeme Tarihi Doluyor

Evi, arsası, işyeri, tarlası olanlara kritik uyarı geldi! Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi bugün doluyor. Her sene düzenli olarak tahsil edilen emlak vergisi için birinci taksit ödeme süresi 30 Haziran 2021 tarihinde sona ermişti.

İsteyen taşınmaz sahipleri tek seferde peşin ödeme yaparak borcunun tamamını öderken isteyen kişiler için ise emlak vergisi borçlarını 2 eşit taksitle ödeme fırsatı sunulmuştu. Düzenlenen kampanya kapsamında borcunu taksitle ödemek isteyen kişiler için 2. taksit son ödeme tarihi için tanınan süre bugün itibari ile doluyor.

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Emlak vergisi için ilan edilen son ödeme tarihi bugün itibari ile sona eriyor. Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren son ödeme tarihi kapsamında borcunu ödemeyen kişiler için gecikme cezası uygulanacak.

EMLAK VERGİSİ BORCU NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

Emlak vergisi borcu son ödeme tarihi 30 Kasım 2021 Salı günü itibari ile yani bugün sona ererken vatandaş borcunu nasıl ödeyeceğini merak ediyor. Emlak vergisi borç ödemesi Gelir İdaresi Başkanlığı GİB internet sitesi üzerinden ya da e devlet üzerinden online ödeme imkanı sunan belediyelerin internet siteleri üzerinden de yapılabiliyor.

Hala Ödeyemenler Dikkat! Emlak Vergisi 2. Taksit Son Ödeme Tarihi Doluyor

Taşınmazın adresinin bağlı olduğu belediyenin internet sitesinde E-Belediye bölümü bulunması durumunda burada yer alan e ödeme linkini tıklayarak kimlik numaranız ile emlak vergisi ödemesi yapabilirsiniz. Emlak vergisi ödenmezse aylık gecikme cezası uygulanmakta olup emlak vergisi borcu olan kişilerin taşınmazı satışına izin verilmemektedir. Tapuda işlem yapılması için öncelikle borcun kapatılması şartı aranır.