Hazine Bakanlığı altınla kira ödeme konusuna son noktayı koydu!

Kira fiyatlarının hızlı bir şekilde artış gösterdiği bu dönemlerde ev sahiplerine kira zam oranı için TÜFE’de yetmiyor. Ankara’da meydana gelen olayda bir ev sahibi kiranın altınla ödenmesi gerektiğini söyleyince Hazine Bakanlığı’ndan açıklama geldi.
Hazine Bakanlığı altınla kira ödeme konusuna son noktayı koydu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, altınla kira ödenmesi konusunun ilgili mevzuatlara aykırılık oluşturduğunu ifade etti.

Bazı basın ve yayın organlarında kira bedelinin altın ile ödenmesine ilişkin yapılan haberlere ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu durumun mevzuata aykırılık oluşturacağını belirtti. Yaptığı resmi açıklamasında, “Sosyal medyada yer alan haberlerde belirtilen kira bedelinin altın cinsinden ödenmesi anılan mevzuata aykırılık oluşturmaktadır. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için zikredilen mevzuat hükümlerine aykırı işlem tesis edilmemesi önem arz etmektedir” diyen bakanlık, tartışmalara da son noktayı koymuş oldu.

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir kişi evini kiraya vermek için bir sözleşme hazırlamıştı. Hazırlanan sözleşmede aylık kira bedelinin 7 gram altın, yıllık kira bedelinin 84 gram altın ve depozito ücretinin 500 dolar olarak belirlendiğini ifade etmişti. Kira fiyatlarının piyasada tam olarak oturmadığı bu dönemlerde vatandaşlar bu duruma çok şaşırdı.

2 SENELİK KAYBI TELAFİ ETMEK İÇİN

Kira bedelini altın olarak isteyen vatandaş, yaptığı açıklamasında yüzde 25 kira zam sınırlaması döneminde kayıplarının olduğunu ve bu kaybı telafi etmek için yüzde 300 – 400 kira zammı yapılması gerektiğini ancak bunun da çok mümkün olmadığını belirtti. Ev sahibi 2 senelik kaybını telafi etmek için bu şekilde bir yöntem bulduğunu ifade etti.

Bu durum üzerine Hazine Bakanlığı açıklama yaparak altınla kira ödemenin mevzuata aykırı olduğunu belirtti.