Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 2020 Haziran Ayı Konut Satış Rakamlarını Değerlendirdi

Türkiye'de Haziran 2020'de gerçekleşen konut satışlarının patlama yapması üzerine Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir değerlendirme yaptı.
Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 2020 Haziran Ayı  Konut Satış Rakamlarını Değerlendirdi

Türkiye'de Haziran 2020'de gerçekleşen konut satışlarının patlama yapması üzerine Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir değerlendirme yaptı. Bakan Albayrak kamu bankalarının düşük faizli kredilerinin konut satışlarının yükselmesinde etkili olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik kurumu'nun Haziran 2020 konut satışı rakamlarını açıklamasının üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir değerlendişrme yaptı. Kamu bankalarının düşük maliyetli desteklerinin konut satışlarını arttırdığını söyleyen Bakan Albayrak, konut sektöründeki gelişmelerin mutluluk verici olduğunu belirtti.



EMLAK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER SEVİNDİRDİ



Emlak sektörünün çok geniş çaplı bir etki alanı olduğunu söyleyen Bakan Albayrak, “Emlak sektörünün ekonomimizde çok önemli olduğunu bir kez daha gördük. Tek başına 250 alt sektörü etkileyen emlak sektörünün satış hacminin artması değerli bir ekonomik gelişmedir.” dedi.



KONUT KREDİLERİ SATIŞ RAKAMALRINI ETKİLEDİ



Kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyalarının olumlu sonuçlar doğurduğunu söyleyen Bakan Albayrak, “Kamu bankalarının düşük maliyetli desteklerinin emlak sektöründe sağladığı faydayı konut satış rakamlarında görüyoruz. Konut satışları geçtiğimiz ay yüzde 209 oranında artış gösterdi. Tarihin en yüksek Haziran ayı rakamları elde edildi. Ev sahibi olan değerleri vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.



Türkiye'de konut satışlarındaki hareketlilik Temmuz ayında da aynı hızda devam ediyor olması ekonomi yönetimini memnun ediyor.



Emlak365.com