Hazineye Ait Tarım Arazileri Çiftçilere Yarı Bedelle Faizsiz 10 Yıl Taksitle Kiralandı, Rekor Başvuru Yapıldı!

Türkiye'de tarımın gücünü arttırmak amacı ile atılan adımlara bir yenisi de tarım arazilerinin çiftçilere kiralanması olarak öne çıkmıştı.
Hazineye Ait Tarım Arazileri Çiftçilere Yarı Bedelle Faizsiz 10 Yıl Taksitle Kiralandı, Rekor Başvuru Yapıldı!

Türkiye'de tarımın gücünü arttırmak amacı ile atılan adımlara bir yenisi de tarım arazilerinin çiftçilere kiralanması olarak öne çıkmıştı. Hazineye ait tarım arazilerinin çiftçiye kiralanması başvuruları rekor kırdı. Tarım arazilerinin çiftçilere kiralanması konusunda son rakam açıklanırken atıl tarım arazileri ekilerek üretime destek sağlandı, 600 köyde 20 milyon lira bedel karşılığı 575 bin dekar tarım arazisi çiftçilere açıldı. Detaylar haberimizde...

Atıl durumda olan Hazineye ait tarım arazileri çiftçilere kiralanmaya başlamış, yarı bedelle yapılan kiralama talebine rekor sayıda başvuru gelmişti.



Konu hakkında son rakamlar açıklanırken yarı fiyatlı tarım arazilerine çiftçilerden gelen yoğun talep dikkat çekti.



200 BİN ÇİFTÇİYE TARIM ARAZİLERİ YARI BEDELLE KİRALANDI!



Üretimi arttırmak için atılan hamlenin sonuçları ortaya çıkarken bugüne kadar Hazine üzerine kayıtlı olan tarım arazilerinden 575 bin dekarlık bölümün yaklaşık 200 bin çiftçiye 20 milyon liralık bedelle kiralandığı açıklandı.



Hak sahibi olarak belirlenen çiftçilere yaşadıkları köylerde bulunan Hazineye kayıtlı tarım arazileri tespit edilen bedel üzerinden ilk 4 yılı ödemesiz dönemli olmak üzere 10 eşit taksitli 10 yıl vadeli olarak kiralanmaya başlanmıştı.



Konu hakkında açıklama yapan Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli "Örnek yazlık ekiliş için hazine arazisi tahsisi genç çiftçi olması (18-40) olması, ürün yetiştiriciliği kurslarından belge almış olması, üretici örgütleri, taşınmazın bulunduğu köyde ikamet etmesi ve taşınmaza komşu tarlasının bulunması, hububat, baklagil, yağlı tohumlu bitkiler, yem bitkisi yetiştirecek olması, organik ve iyi tarım, sözleşmeli tarım yapanlar arasından puanlamaya göre yapılıyor" diyerek kriterleri duyurmuştu.



Faizsiz olarak yapılan kiralama işlemi ile çiftçiler üretim yapabilecekleri ucuz tarım arazisi elde etme imkanına kavuşurken devlet ise atıl durumdaki hazine arazileri üzerinden ülke ekonomisi için üretimi arttırma fırsatı elde etmiş oldu.



Emlak365.com