Haziran Ayı Enflasyon Rakamları ve TÜİK TEFE TÜFE Temmuz Ayı Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak / Belli Olacak?

Haziran ayına ait enflasyon rakamları için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan Haziran ayı enflasyonu aynı zamanda milyonlarca kiracı ve ev sahibi tarafından Temmuz ayı resmi kira artışı zam oranı olarak uygulanacak. Yine memur ve emekli maaşı enflasyon farkı zammı hesaplama işleminde uygulanacak kesin oran da bu rakamın açıklanmasının ardından netleşecek. Peki, TÜİK Haziran 2020 TEFE TÜFE enflasyon rakamları ve Temmuz ayı kira artış oranı ne zaman açık
Haziran Ayı Enflasyon Rakamları ve TÜİK TEFE TÜFE Temmuz Ayı Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak / Belli Olacak?

Haziran ayına ait enflasyon rakamları için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan Haziran ayı enflasyonu aynı zamanda milyonlarca kiracı ve ev sahibi tarafından Temmuz ayı resmi kira artışı zam oranı olarak uygulanacak. Yine memur ve emekli maaşı enflasyon farkı zammı hesaplama işleminde uygulanacak kesin oran da bu rakamın açıklanmasının ardından netleşecek. Peki, TÜİK Haziran 2020 TEFE TÜFE enflasyon rakamları ve Temmuz ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca çalışan, emekli, ev sahibi ve kiracı Haziran ayı enflasyon rakamlarını beklemeye başladı.



Açıklanacak olan rakamlar memur ve emekliler için enflasyon farkı zammı hesaplaması için kullanılacak oranı netleştirirken kiracılar ve ev sahipleri için ise resmi kira artışı zam oranı olarak uygulanacak.



HAZİRAN AYI ENFLASYONU VE TEMMUZ 2020 KİRA ARTIŞI ZAM ORANI TÜİK TARAFINDAN NE ZAMAN AÇIKLANACAK?



Söz konusu rakam Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak.



Her ay olduğu gibi bu ayda Haziran ayı enflasyon rakamları takip eden bir sonraki ay olan Temmuz ayınının ilk haftası içerisindeki 3 Temmuz 2020 Cuma günü tarihinde ilan edilecek.



Saat 10:00'da ilan edilecek karalar emlak365.com sitemiz üzerinden anında bildirim olarak siz değerli takipçilerimize iletilecek olup anlık olarak haberdar olmak isterseniz;



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ



İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



Haziran Ayı Enflasyon Rakamları ve TÜİK TEFE TÜFE Temmuz Ayı Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak / Belli Olacak?



TEMMUZ AYI RESMİ KİRA ARTIŞI ZAM ORANI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK, KİRALARA KAÇ LİRA ZAM GELECEK?



TÜİK Haziran ayı enlasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması Temmuz ayı resmi kira artışı zam oranı olarak kullanılacak.



Saat 10:00 itibar ile açıklanacak olan bu oran ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanacak olan tavan zam oranı sınırlaması olarak kullanılacak. Ev sahipleri kiraya daha fazla zam yapamayacak ancak kiracı ile ortak karar alınması halinde daha düşük bir oran üzerniden kira sözleşmesi yenilenebliecek.



Emlak365.com