Haziran Ayında İpotekli Konut Satış Rakamları Tüm Zamanların Tarihi Rekorunu Kırabilir!

Bankaların konut kredisi faiz oranları büyük bir hızla düşmeye devam ederken devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi kredi paketi ve Emlak Konut GYO tarafından başlatılan 2 sene ertelemeli hayallerini erteleme Türkiye kampanyası ile konuta talepte büyük bir artış yaşandı.
Haziran Ayında İpotekli Konut Satış Rakamları Tüm Zamanların Tarihi Rekorunu Kırabilir!

Bankaların konut kredisi faiz oranları büyük bir hızla düşmeye devam ederken devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi kredi paketi ve Emlak Konut GYO tarafından başlatılan 2 sene ertelemeli hayallerini erteleme Türkiye kampanyası ile konuta talepte büyük bir artış yaşandı. Yaşanan artış Haziran ayında ipotekli konut satış rakamlarına rekor beklentisi oluşturdu. Detaylar haberimizde..

Korana virüs salgınında büyük bir darbe alan konut sektörü için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni döneme geçiş döneminde destek kredisi verileceğini açıklamıştı.



Açıklanan kredi paketi kapsamında ev sahibi olmak isteyenlere Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan kredi kampanyası ile ilk taksit ödemesi 1 sene ertelemeli konut kredisi kullanma imkanı sunulmuştu.



DEVLET BANKALARI 1 SENE ERTELEMELİ KONUT KREDİSİ VERMEYE BAŞLADI, EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER BANKAYA KOŞTU!



Açıklanan ilk rakamlara göre bankaların konut kredisi başvurusunda büyük bir artış yaşanırken tapu dairelerinde de randevu süresi 2 haftaya kadar uzadı.



Ev sahibi olmak isteyen kişiler konut fiyatları yükselmeden düşen faiz oranları ile alıma yönelirken hem düşük faiz oranı ile hem de 1 sene ertelemeli kredi imkanı sunulması konuta olan talebi arttırdı.



Açıklanan rakamlar ile Haziran ayında 150 bin konut satış rakamına ulaşılarak tüm zamanların tarihi rekorunun kırılması beklenirken en büyük artışın ise düşen faiz oranları nedeni ile ipotekli konut satış rakamlarında yaşanması bekleniyor.



EMLAK KONUT 2 SENE ERTELEMELİ, 3.SENE ÖDEMELİ HAYALLERİNİ ERTELEME TÜRKİYE KAMPANYASI DESTEK SAĞLADI



Kamu bankaları tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyasına ek olarak Emlak Konut GYO'da bir kampanya başlatmış ve satışa sunduğu 30 konut projesi için sıfır konut almak isteyen kişilere 0.69 vade farkı ile 2 sene ertelemeli konut kredisi kullanma imkanı sunmuştu.



Birleşen 2 kampanya ile beraber Haziran ayında tüm zamanların ipotekli konut satışı rekorunun kırılması bekleniyor.



Emlak365.com