Her Daireye Bir Otopark Zorunluluğu Neden Ertelendi, Otopark Yönetmeliği 2020 Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 30 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete ile her daireye bir otopark zorunluluğu getiren yönetmeliği bir kez daha erteledi.
Her Daireye Bir Otopark Zorunluluğu Neden Ertelendi, Otopark Yönetmeliği 2020 Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 30 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete ile her daireye bir otopark zorunluluğu getiren yönetmeliği bir kez daha erteledi. Özellikle de büyük şehirlerde yaşanan otopark sorunu için kesin çözüm olarak gösterilen yönetmeliğin ertelenmesi müteahhitleri ve inşaat sektörünü memnun ederken toplumdan farklı tepkilerin yükselmesine neden oldu. Otopark yönetmeliği uzatıldı mı, otopark yönetmeliği 2020 nedir, otopark yönetmeliği neden ertelendi, otopark yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek, uygulanacak? 30 Haziran 2020 tarihli Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile soruların yanıtları haberimizde...

Türkiye'de özellikle de büyük şehirlerde artan araç sayısına paralel olarak büyük bir kabusa dönüşen otopark sorununun çözümü olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı otapark yönetmeliği hazırlamıştı.



OTOPARK YÖNETMELİĞİ 2020 NEDİR?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği, müteahhitlere yeni yapılan binalarda her daireye en az bir otopark yapma zorunluluğu getiren özel bir yönetmeliktir.



Bu yönetmelik uygulamaya girdiği tarihten itibaren yapılacak olan tüm yeni binalarda inşa edilecek olan daire sayısına göre müteahhitlerin otopark yapma zorunluluğu da yürürlüğe girecek olup bu da müteahhitlerin inşaat alanlarının azalması ile inşaat maliyetlerinin yükselmesine neden olmaktadır.



OTOPARK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK



Her Daireye Bir Otopark Zorunluluğu Neden Ertelendi, Otopark Yönetmeliği 2020 Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?



OTOPARK YÖNETMELİĞİ NEDEN ERTELENDİ, NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce yapılan tüm açıklamalarda söz konusu yönetmeliğin 2020 yılı ile uygulamaya geçirileceği duyurulmuştu.



Ancak korana virüs salgınının patlak vermesi ve salgın döneminden olumsuz bir şekilde etkilenerek büyük darbe alan inşaat sektörünün yoğun talepleri ile 30 Haziran 2020 tarihi itibari ile hayata geçirilmesi beklenen otopark yönetmeliği bir kere daha ertelenmiş oldu.



Otopark yönetmeliği alınan son karar ile 31 Aralık 2020 tarihi itibari ile bir kere daha uzatma kararı alınmazsa hayata geçirilecek.



Söz konusu yönetmelik sadece yeni yapılacak olan binaları kapsayacak ve eski binalara bir zorunluluk yüklemeyecek.



Emlak365.com