Hisseli tapu satın alırken buna dikkat edin! Büyük zararlar sizi bekliyor!

Hisseli tapu satın alacakların dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Eğer detaylara dikkat etmezseniz, büyük zararlar sizi bekliyor.
Hisseli tapu satın alırken buna dikkat edin! Büyük zararlar sizi bekliyor!

Hisseli tapu satın alırken, bilinmesi gereken bazı konular bulunuyor. Önemli noktalara dikkat edilmediği takdirde paranızdan olabilirsiniz.

Hisseli tapu sahipleri hisse paylarını elden çıkarmak için bazen yoğun çaba içerisine giriyor. Bazı zamanlarda değerinin altında bile satış yaptığı oluyor. Bahsedilen hisse payını satın alanların ise tam bu noktada durup, ayrıntılı araştırma yapması gerekiyor.

Hisseli tapu satın alırken ilk önce bilinmesi gereken konu diğer hissedarların önalım haklarının olduğudur. Bir gayrimenkulde kurulmuş olan ortaklıkta öncelikli alım hakkı diğer ortaklarındır. Bu hakkın kullandırılmasına imkan sağlanmadan gayrimenkul hissesi üçüncü kişilere satılırsa o zaman hukuki bir sorun oluşur. Hisse payları diğer ortakların haberi yokken üçüncü kişiye satılırsa mahkeme kanalı ile bu satış iptal edilebilir. Bunun için de ilgili gayrimenkulün hisse paylarının satışına dair teklif diğer hissedarlara yapılmalıdır.

haber-ankara-1280720-2024-06-25t162221-362.jpg

HİSSELİ GAYRİMENKUL SATIN ALIRKEN EN ÇOK YAPILAN HATA

Düşük tapu harcı ödemek için gayrimenkulün satış bedelinin tapuda düşük gösterilmesi, hisseli gayrimenkul satın alırken en çok yapılan hatalardan biridir. Bunu yapan bir kişi satın aldığı hisseli tapuyu diğer hissedarların önalım hakkını kullanarak geri almak istemeleri durumunda verdikleri paradan olur. Kar edeyim derken zarara uğrarlar.

HİSSELİ TAPU SAHİBİ OLMANIN RİSKLERİ

  • Paydaşlıktan Çıkarılabilecek Olunması
  • Ön alım
  • Sürdürülebilir olmama
  • Belirsizlik
  • Güvensizlik
  • Paydaşlardan Birinin Ortaklığın Giderilmesi