Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı, Torba Yasa Kanun Teklifi ile Yıkım Kararı Çıkar Mı?

AK Parti tarafından meclise verilen Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında kanun teklifi üzerinde görüşmeler başladı.
Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı, Torba Yasa Kanun Teklifi ile Yıkım Kararı Çıkar Mı?

AK Parti tarafından meclise verilen Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında kanun teklifi üzerinde görüşmeler başladı. Süreç hobi bahçesi olan kişiler tarafından yakından takip edilirken hangi hobi bahçeleri hakkında yıkım kararı çıkacağı ise merak konusu oldu. Hobi bahçeleri vatandaşın para cezaları nedeni ile yeni fobisi olmaya başlarken hobi bahçelerinin geleceği de merak konusu oldu. İşte hobi bahçeleri hakkında merak edilen detaylar....

Son dönemde yazlık evlere göre daha düşük maliyetli olması, şehir merkezlerine olan yakınlığı ve korana virüs salgını sonrası açıklanan zorunlu karantina kararları döneminde hobi bahçelerine olan talepte patlama yaşanmıştı.



Hobi bahçesi vasfı ile satılan tarım arazilerinin sayılarıının tehlikeli boyutlara ulaşması ve tarıma zarar vermesi üzerine Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli önemli açıklamalarda bulunmuştu.



TARIM BAKANI PAKDEMİRLİ: HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK!



Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli yapmış olduğu açıklamasında "Arada bulunan aracıların kazanması için tarım arazilerimizin çöl haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Suyun istenildiği gibi bilinçsiz şekilde kullanılmasına izin vermeyeceğiz. İnsanların tarıma olan ilgilerinin kullanılıp sömürülmesine imkan tanımayacağız. Noter aracılığı ile hobi bahçesi arazisi satın alan vatandaşlarımızı uyarıyorum; bu arazilerde hiçbir zaman hissedar olamayacaksınız ve tasarruf hakkınız bulunmayacak. Satın aldığınız taşınmazlar yıkılabilir" sözleri ile konuya dikkat çekmişti.



Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı, Torba Yasa Kanun Teklifi ile Yıkım Kararı Çıkar Mı?



HOBİ BAHÇESİ İÇİN YIKIM KARARLARI ÇIKACAK MI?



Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım bugünkü köşesinde konuyu değerlendirmeye alarak hobi bahçeleri yıkılacak mı sorusuna yanıt verdi.



Hobi bahçelerinin zaten mevcut yasalar altında da yasak olduğunu ancak sayıları her geçen gün artan hobi bahçelerinin kurulmasına göz yumulduğunu iddia eden Yıldırım kendisinin de tarım arazileri üzerinde, meyve ağaçları kesilerek yapılan hobi bahçelerine karşı olduğunu söyledi.



Mevcut kanun teklifi içerisinde hobi bahçelerinin tamamı yıkılacak diye bir ifade olmadığını belirten Yıldırım söz konusu düzenleme ile sadece verimli tarım arazileri üzerine kaçak olarak inşa edilen hobi bahçeleri için yıkım kararı çıkabileceğini duyurdu.



Emlak365.com