Hobi Bahçesi Olanlara Kötü Haber: Bahçesine Villa Konduranlar, Prefabrik Ev Yapanlar İçin Kanun Teklifi İle Yıkım Kararı ve Para Cezası Çıkabilir!

Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan hobi bahçesi yıkım kararı açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü.
Hobi Bahçesi Olanlara Kötü Haber: Bahçesine Villa Konduranlar, Prefabrik Ev Yapanlar İçin Kanun Teklifi İle Yıkım Kararı ve Para Cezası Çıkabilir!

Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan hobi bahçesi yıkım kararı açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Sonrasında AK Parti tarafından meclise verilen torba yasa kanun teklifi ile ilgili yasal düzenlemenin de önü açılmıştı. Bakan Pakdemirli yeni açıklamalarda bulunarak tarım arazileri üzerinde kurulan hobi bahçeleri hakkında yıkım kararı ve para cezası uygulamasında kararlı olduklarını bir kere daha duyurdu. Detaylar haberimizde...

Özellikle de korana virüs salgını döneminde giderek yaygınlaşan hobi bahçelerinin sayılarında yaşanan artış Tarım Bakanlığı'nı zorunlu olarak harekete geçirmişti.



YAZLIKTAN UCUZ OLMASI NEDENİ İLE KARANTİNA DÖNEMİNDE VATANDAŞ HOBİ BAHÇELERİ ALIMLARINA BAŞLAMIŞTI!



Korana virüs salgını döneminde hafta sonu uygulanmaya başlayan sokağa çıkma yasakları nedeni ile insanlar doğa ile iç içe olmak ve evlere kapanmak mecburiyetindnen kurltulmak için hobi bahçeleri almaya başlamıştı.



Hobi bahçelerine olan yoğun ilgi ve tarım arazilerinde yaşanan kaybın büyümesi üzerine Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli açıklama yaparak bu yapıların tümünün yıkılabileceğini belirterek vatandaşı uyarmıştı.



AK Parti tarafından meclise verilen Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında kanun teklifi ile yasalaştığı anda tarım arazileri üzerine yapılan hobi bahçeleri için yıkım kararı çıkacak ve para cezası uygulanabilecek.



Hobi Bahçesi Olanlara Kötü Haber: Bahçesine Villa Konduranlar, Prefabrik Ev Yapanlar İçin Kanun Teklifi İle Yıkım Kararı ve Para Cezası Çıkabilir!



KANUN TEKLİFİNİN TÜM MADDELERİNE PDF FORMATI İLE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



BAKAN PAKDEMİRLİ AÇIKLADI: HOBİ BAHÇESİNE GECEKONDU, VİLLA YA DA PREFABRİK EV YAPANLAR DİKKAT!



LIVZYM Biyoteknoloji fabrikasının açılışına katılan Bakan Pakdemirli burada yaptığı yeni açıklamasında "Hobi bahçeleri yasalara uygun olmayan, tarım alanlarının amacı dışında kullanılmasına yönelik planlamalardır. Bakanlık olarak bu ve benzeri durumlara mahal vermemek için tarım arazilerinde izinsiz ve plan dışı hareket edenlere yönelik yasa teklifimizi Gazi Meclisimize sunduk.



Aslında mevcut yasalarımız bunlara izin vermiyor ama yaptırımlar yeterli olmadığı için bu tarz girişimleri olan tacirler ve buna uyan vatandaşlarımız var. Bu tarz üretilen hobi bahçelerinden, villalardan, kondulardan almamalarını vatandaşımızdan rica ediyorum" diyerek yasal yaptırımların izin verdiği sürece bu yapılarla mücadele edeceklerini söyledi.



HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK MI, HOBİ BAHÇESİ OLANLAR NE YAPACAK?



Yapılan işlemlerin suç olduğunu bilmeden tüm birikimi ile hobi bahçesi alan vatandaşlar çaresizlik yaşarken söz konusu düzenlemenin sadece tarım arazisi vasıflı taşınmazlar üzerinde yapılan yapıları kapsayacak gibi görünüyor.



Yani tarım arazisi vasfı bulunan araziler üzerine yapılan hobi bahçeleri denetimlerden geçirilecek.



Emlak365.com