Hormonlu Konut Tartışması Başladı! Kamu Bankalarının Kaynakları Bitince Ev Satışları Duracak Mı?

CHP’li Erdoğan Toprak konut satış rakamlarını değerlendirerek Haziran ayında satılan 190 konutun yarısının hormonlu olduğunu iddia etti.
Hormonlu Konut Tartışması Başladı! Kamu Bankalarının Kaynakları Bitince Ev Satışları Duracak Mı?

CHP’li Erdoğan Toprak konut satış rakamlarını değerlendirerek Haziran ayında satılan 190 konutun yarısının hormonlu olduğunu iddia etti. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından sağlanan ucuz kredi desteğinin kaynağı bitince satışların da otomatik olarak duracağını iddia eden Toprak tarafından yapılan çok konuşulacak açıklamalar haberimizde...

Konut satış rakamları Haziran ayında kamu bankaları tarafından açıklanan ucuz kredi kampanyası sonrası yüzde 200 gibi rekor bir oranda artış göstermiş ve 190 bin barajını aşmıştı.



Açıklanan satış rakamlarını Sözcü Gazetesi yazarı Başak Kaya'ya değerlendiren CHP Milletvekili Erdoğan Toprak çok konuşulacak açıklamalara imza attı.



KONUT SATIŞ RAKAMLARININ YARISI HORMONLU!



Toprak “Satışlar bir-iki ayda düşebilir. İkinci el konut satışlarının da yüksekliği göz önünde alınınca, bu konutların büyük bölümü iki ya da üçüncü kez el değiştiren konutlardır. 190 binlik konut satış sayısının yarıya yakını hormonludur” diyerek konut satış rakamlarını eleştirdi.



Satışların artmasının en önemli nedeninin kamu bankaları tarafından başlatılan ucuz kredi desteği olduğunu belirten Toprak referandum ve seçim dönemlerinde de kamu bankaları tarafından benzer kampanyalar düzenlendiğini hatırlatarak bu kampanyaların en fazla 3 ay devam edebildiğini hatırlattı.



Toprak kamu bankaları tarafından kampanya için ayrılan kaynağın bitmesinin ardından bu kampanyaların kısa süre sonra sona ereceğini belirterek bu kampanya bittiği anda konut ve otomobil satışlarının yeniden bıçak gibi kesileceğini iddia etti.



Bu kredilere gerçekten ihtiyacı olan kişilerin krediye erişimde sorun yaşadığını iddia eden Toprak milyonlarca kişinin cazip faizli bu kredi imkanınından yararlanamadığını dile getirdi.



Emlak365.com