Hükümetten yeni seçim vaadi 2 anahtar: TOKİ ev, TOGG araba sahibi yapacak! ÖTV indirimi, sıfır peşinatla 84 ay taksit

TOKİ sosyal konut projesi ile dar gelirli vatandaşlara kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunan hükümet bu seferde ucuz araç satışı için düğmeye bastı. TOGG araç satışı için peşinatsız, taksitle ödeme planı hazırlandığı iddia edildi.
Hükümetten yeni seçim vaadi 2 anahtar: TOKİ ev, TOGG araba sahibi yapacak! ÖTV indirimi, sıfır peşinatla 84 ay taksit

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan 250 bin sosyal konut projesinde 2 milyon başvuru ile tarihi rekor kırılırken, yeni bir müjde daha geldi. Türkiye 2023 genel seçimlerine doğru hızla ilerlerken hükümetin düşen oy oranlarını tekrar arttırmak için 2 anahtar kartını masaya sürmeye hazırlandığı iddia edildi. 

AK Parti seçmenlerinin tekrar desteğini almak ve kararsız olan seçmeni partiye döndürmek için hükümetin seçim çalışmalarına hızlı başladığı dile getirildi. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen 250 bin sosyal konut projesinden sonra ikinci adım ise yerli otomobil için mi atılacak, TOGG ÖTV indirimi ve uzun vadelerle ucuza mı satılacak?

TOGG YERLİ OTOMOBİL SATIŞI İÇİN DÜĞMEYE BASACAK MI?

AK Parti kurmayları tarafından yapılan değerlendirmelerde “Başlattığımız konut hamlesi, kararsız seçmeni ‘Yaparsa yine AK Parti yapar’ noktasına getirdi. Projenin iki yılda tamamlanacak olması, vatandaşı istikrardan yana oy kullanmaya teşvik edecek” sözleri ile konut projesinin önemine vurgu yapıldı. Sonrasında ise TOGG projesine atıfta bulunularak benzer bir hamlenin araç fiyatları için de yapılması gerektiği vurgulandı. 

Hükümetten yeni seçim vaadi 2 anahtar: TOKİ ev, TOGG araba sahibi yapacak! ÖTV indirimi, sıfır peşinatla 84 ay taksit

İLK YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK, TOGG HANGİ TARİHTE BANTTAN İNECEK?

Türkiye'nin ilk yerli otomobili olması nedeniyle tüm Türkiye tarafından yakından takip edilen TOGG projesinde fabrikada boyama çalışmaları başlarken ilk yerli otomobilin 2023 yılında banttan ineceği açıklanmıştı. TOGG satışlarına Mart 2023 tarihinde başlaması beklenirken, AK Partili kurmaylar bu tarihin büyük bir fırsata çevrilebileceği görüşünde.

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş araç hakkında yaptığı açıklamasında “Bugünün otomobil dünyası ürün konseptini oluşturma, aracı geliştirme, üretme, satış ve sonrasındaki işleyişlerle ilgileniyor. Bizim işimiz ise klasik araç üreticilerinin işinin bittiği yerde başlıyor" diyerek yerli otomobilin sektörde büyük bir fark oluşturacağını dile getirdi. 

Elektrikli araba olarak tasarlanan yerli SUV segmenti nedeniyle son derece yüksek seviyede yer alırken, 29 Ekim tarihinde açılması beklenen fabrikada üretilecek olan araçlar için ÖTV indirimi yapılması bekleniyor. Böylelikle TOGG fiyatı ÖTV muafiyeti sayesinde düşecek. Aynı zamanda 84 ay vadeli ödeme planı ile vatandaşın aylık taksit tutarı düşecek.