Huzur Apartmanı müteahhidi yurt dışına kaçmak isterken havalimanında yakalandı!

Adıyaman'da depremde yıkılan binalar arasında yer alan Huzur Apartmanı müteahhidi İsviçre'ye kaçmaya çalışırken havalimanında yakalandı.
Huzur Apartmanı müteahhidi yurt dışına kaçmak isterken havalimanında yakalandı!

Asrın felaketi olarak tarihe geçen Kahramanmaraş depremi ile binlerce bina çökerken yine enkaz altında kalan 41 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan büyük deprem felaketinde Türkiye bir kere daha "deprem değil bina öldürür" acı gerçeği ile yüz yüze kalmış, sağlam yapılan binalar ayakta kalmayı başarırken malzemeden çalınan binalar ise depreme dayanamamış ve yıkılmıştı. 

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın yanı sıra büyük yıkım yaşayan illerden biri de Adıyaman olarak öne çıkmış, Adıyaman'da binlerce vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Adıyaman'da en çok can kaybının yaşandığı binalardan biri de Huzur Apartmanı olarak öne çıkmıştı. 

HUZUR APARTMANI MÜDEAHHİDİ YAKALANDI! 

Yıkılan binaların müteahhitleri hakkında ivedilikli soruşturma açılırken bu kişilerin yurt dışına kaçmalarını engellemek adına özel önlemler alınmıştı. Yürütülen soruşturmalar kapsamında Adıyaman'da onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Huzur Apartmanı müteahhidi olduğu açıklanan Yıldıray V. İsviçre'ye gitmek üzere uçağa binme hazırlığı yaptığı İstanbul Havalimanı'nda göz altına alındı. 

 Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edileceği öğrenilen Huzur Apartmanı müteahhidi Yıldıray V.'nin göz altına alındığı açıklandı. Hatırlanacağı üzere benzer şekilde havalimanına yapılan operasyonlar ile Rönesans Rezidans müteahhidinin de aralarında olduğu çok sayıda müteahhit göz atına alınmıştı.