İBB duyurdu M9 metro durakları için önemli kavşak noktası Yenibosna metro istasyonu açılıyor

İstanbul'da her geçen gün daha da büyüyen trafik çilesine son verecek kritik metro projeleri arasında yer alan M9 metrosu için bir adım daha atıldı. M1A Yenibosna metrosu ne zaman açılacak, son durum ne?
İBB duyurdu M9 metro durakları için önemli kavşak noktası Yenibosna metro istasyonu açılıyor

İstanbul yeni metro hattı projeleri ile raylı ulaşım miktarını her geçen gün arttırıken bir yandan da eski metro hatları için yenilenme çalışmaları sürüyor. Bu hatlar arasında yer alan M1A Yenikapı Atatürk Havalimanı metrosu Yenibosna istasyonu için benzer bir çalışma yapılmıştı. 

Yapılan çalışma ile  M1A ve M9 metro hatlarının entegrasyon çalışmaları nedeniyle kapatılan Yenibosna istasyonu için beklenen açılış tarihi sonunda ilan edildi. İstanbullular metro hattına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşarken hattın açılışı için özel bir tören düzenlenecek. 

İSTANBUL METROSU YENİBOSNA İSTASYONU AÇILDI MI, NE ZAMAN AÇILACAK?

Düzenlenen özel çalışma nedeniyle geçici olarak kapatılan Yenibosna istasyonu için çalışmaların tamamlanması üzerine yeniden hizmete gireceği ilan edildi. İstasyon 15 Aralık 2022 Perşembe günü itibari ile yeniden İstanbullulara hizmet vermeye başlayacak. 

Metro İstanbul tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada "Entegrasyon çalışmaları tamamlandı. Yenibosna istasyonumuzu yenilenmiş olarak açıyoruz. M1A ve M9 metro hatlarının entegrasyon çalışmaları nedeniyle kapalı olan M1A Yenikapı Atatürk Havalimanı metro hattımızın Yenibosna istasyonu 15 Aralık Perşembe günü hizmetinize açılıyor. 

Yenibosna istasyonu , M9 hattı tamamlandığında İstanbul'un kuzey, güney ve doğu akslarını birbirine entegre edecek hattın önemli kavşak noktalarından biri olacak" açıklamalarına yer verdi.