İBB konut imarlı arsa satıyor! İşte Kartal Yakacık'taki arsa için belirlenen fiyat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından konut imarlı arsa satışı ihalesi duyurusu yapıldı. Kartal Yakacık’ta İBB mülkiyetindeki arsa ihaleyle satışa çıkarıldı.
İBB konut imarlı arsa satıyor! İşte Kartal Yakacık'taki arsa için belirlenen fiyat!

Türkiye’de konut yapılacak arsa sıkıntısı konut sektörünün en büyük sorunu olmaya devam ederken özellikle büyükşehirlerde bu sorun daha şiddetli yaşanıyor. Böyle bir piyasa ortamında belediyelerce satışı yapılan konut imarlı arsalar çok daha büyük önem kazanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bir ilan yayınlayarak konut imarlı bir adet arsanın satışını yapacağını duyurdu. Peki İBB hangi koşullarda konut imarlı arsa satıyor?

KARTAL YAKACIK’TA ARSA SATIŞI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı resmi ilanda yapılacak olan arsa satışına dair ayrıntılara da yer verildi. Buna göre arsa Kartal ilçesinde Yakacık Mahallesi’nde bulunuyor. Satışa çıkarılan arsanın konut alanında olduğu ve 389 metrekare büyüklüğe sahip olduğu bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu arsa için maliyetleri de açıkladı. Buna göre konut için muhammen bedelin 2 Milyon 919 Bin 525 TL olarak belirlendiği bildirildi. İhaleye katılacak olanların 87.585 TL’lik geçici teminat bedelini ödeyecekleri de duyuruldu. Ayrıca ihale şartnamesinin de ilgili birimden 600 TL karşılığında temin edilebileceği duyuruldu.

İHALE NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi arsa satış ihalesinin 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılacağını açıkladı. İhale İstanbul Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu’nda yapılacak. Açık teklif usulü ile yapılacak olan arsa satış ihalesinde geçerli en yüksek teklifin sahibi arsayı satın alma hakkı elde edecek. İhale bedelinin ödenmesi ile arsanın tapu devri ihaleyi kazanan kişi veya kurum adına yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi arsa satış ihalesinde tekliflerin yetersiz bulunması halinde ihaleyi erteleme veya yapmama hakkına sahip olacak. İhale katılımcıları ihale saatinden önce geçici teminat bedelini yatırarak ihale tekliflerini iletmeleri gerekecek. Geç yapılan işlemlerden dolayı ihaleye sonradan katılım sağlanamayacak.