İBB'den düşük gelirli hanelere kentsel dönüşüm desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dar gelirli hak sahiplerine yüzde 65'e kadar kentsel dönüşüm desteği sağlayacağını duyurdu.
İBB'den düşük gelirli hanelere kentsel dönüşüm desteği

Türkiye'de bir sonraki büyük depremin olması muhtemel yerlerin başında yer alan İstanbul'da depreme hazırlık tüm hızı ile sürüyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarına verilen destek tüm hızı ile devam ederken bunlardan birini de İstanbul Büyükşehir Belediyesi duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İBB iştiraklerinden biri olan KİPTAŞ arasında imzalanan ortak protokol kapsamında evini kentsel dönüşüme verecek olan kişilere uygulanacak olan destekler arttırıldı. İmzalanan ortak protokol kapsamında ihtiyaç sahiplerine ve emeklilere yönelik olarak verilecek olan yardım tutarında belediye bütçesinden destekte sağlanacak.

İBB KENTSEL DÖNÜŞÜM DESTEĞİNDE VİTES ARTTIRDI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile KİPTAŞ arasında atılan imzalar kapsamında yeni kentsel dönüşüm destekleri belirlenmiş oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapmış olduğu açıklamasında “Kendilerine, inşaat maliyetlerinin yüzde 40 ila yüzde 60’ı kadar mali destek vereceğimiz bir süreci başlatıyoruz. Hane halkı geliri iki ya da üç asgari ücret olanların emekli olması halinde ise, kentsel dönüşüm mali destek oranı yüzde 45 ile 65’e kadar çıkabilecek.

İBB’yle iş birliğiyle yürütülecek bu sürecin her aşamasında vatandaş, kamu gücünün yanında olduğunu hissedecek. Vatandaşlarımızın KİPTAŞ güvencesiyle, en uygun şartlarda, en hızlı biçimde yeni ve güvenli evlerine kavuşacak." diyerek dar gelirli olan ve imkansızlıklardan dolayı evini kentsel dönüşüme verememeyen kişilerin önünü açacaklarını söyledi.

İstanbul'da en önemli konunun depreme hazırlık olduğu ifade edilirken bunun da ilk aşamasının kentsel dönüşüm olduğu belirtildi. İstanbul Yenileniyor protokolü sayesinde İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerine hız verilmesi ve deprem riski yüksek binaların hızlı bir şekilde yenilenmesi amaçlanıyor.

Genel Yayın Yönetmeni