İçişleri Bakanlığı Genelge Yayımladı! Kimler Kira Ödemeyecek Belli Oldu

İçişleri Bakanlığı Corana Virüsü tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları içeren bir genelge yayımladı.
İçişleri Bakanlığı Genelge Yayımladı! Kimler Kira Ödemeyecek Belli Oldu

İçişleri Bakanlığı Corana Virüsü tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları içeren bir genelge yayımladı. Yayımlanan yeni genelge ile beraber kiracılar içinde bazı yeni haklar doğmuş oldu. Peki, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni genelge ile beraber bazı işyerleri, dükkanlar ve esnaf için kira ödeme yükümlülüğü ortadan kaldırılmış oldu. Peki, koranavirüs nedeni ile işyeri kira ödemesi ortadan kalkan sektörler hangileri?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyi yorumlayan Avukat Mehmet Aslan bazı işyerleri için kira muafiyeti hakkı tanınmış olduğunu açıkladı.



Avukat Aslan yapmış olduğu açıklamasında koranavirüs nedeni ile İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile bazı işyerlerinin faaliyetlerinin devlet eli ile zorunlu olarak sonlandırıldığını ve bu nedenle bu sektörlere kira ödeme yükümlülüğünün ortadan kalktığını söyledi.



KORANAVİRÜS KRİZİ NEDENİ İLE MÜCBİR SEBEP SAYILARAK KİRA ÖDEMESİ ERTELENEN İŞ YERLERİ HANGİLERİ?



Nişan/düğün salonları,



Gece kulüpleri, bar, pavyon, diskotek, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, tavernalar,



Kahvehane, kıraathaneler, dernek lokalleri,



Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu,



Lunapark, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dâhil),

Çay bahçesi, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları,



Berber, kuaför, güzellik merkezleri,



Yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleriİ,



Sosyete pazarı olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarlar.



İçişleri Bakanlığı Genelge Yayımladı! Kimler Kira Ödemeyecek Belli Oldu



FAALİYETLERİ DEVLET KARARI İLE SONLANDIRILAN İŞLETMELER İLE OLUMSUZ ETKİLENEN ESNAF İÇİN KİRA ÖDEMESİ NE OLACAK?



Konu hakkında değerlendirmede bulunan Avukat Mehmet Aslan yukarıda yer alan işyeri sahipleri için kira ödeme zorunluluğunun ortadan kalktığını söyledi.



Devlet tarafından alınan karar kapsamında işyeri kapatılan kişiler için kira ödeme yükümlülüğü otomatik olarak kalkmıştır değerlendirmesinde bulunan Aslan bunun yanı sıra alınan tedbir kararlarından olumsuz etkilenen sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler için de kira indirimi talep etme hakkı olduğunu dile getirdi.



KORONAVİRÜS NEDENİ İLE KİRALARA İNDİRİM TALEP ETME HAKKI VAR!



Kiracıları uyaran Avukat Aslan koranavirüsün mücbir sebep sayıldığı hatırlatmasında bulunarak kamu otoriteleri tarafından yapılan tüm açıklamalar ve alınan tedbir uygulamalarının da bu sebebi ortaya koyduğunu gözler önüne serdiğini belirtti.



Bu nedenle vriüs salgınından olumsuz etkilenen tüm kiracıların taşınmaz sahiplerine müracaat ederek kiraya indirim talep etme hakkı olduğunu vurguladı.



Emlak365.com