İki Bakan Fransa'da Gayrimenkul Yatırımcılarıyla Buluşacak!

GODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, MIPIM 2022 kapsamında Türkiye'den iki bakanın Fransa'ya giderek gayrimenkul yatırımcılarıyla buluşacağını açıkladı.
İki Bakan Fransa'da Gayrimenkul Yatırımcılarıyla Buluşacak!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Fransa'da 15 - 18 Mart tarihleri arasında 31. kez gerçekleşecek gayrimenkul fuarı MIPIM 2022'yi değerlendirdi.

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, yeni fırsatların değerlendirilerek global pazarlara açılmak gerektiğini, Türk şirketlerin dünyanın her yerinde daha etkin şekilde rol oynaması ve daha çok hizmet ihraç etmesi gerekeceğini ifade etti.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleşecek MIIM 2022 Gayrimenkul Fuarı'nın Türkiye'nin globalleşmesi için öncü bir adım olduğunu söyleyen Kalyoncu, dünya çapında gayrimenkul sektörünün en önemli fuarı olan MIPIM'de yabancı yatırımcıların kuracağı bağlantıların, Türkiye'nin anlaşılabilmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

GYODER olarak bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için hazır olduklarını söylerken, ana amaçlarının MIPIM'deki kurumsal yabancı yatırımcılarla birebir görüşmelerin sağlanabilmesi için gerekli altyapının oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

MIPIM 2022 için etkili bir program hazırladıklarını, fuarın ilk gününde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin İstanbul Pavilyonu'nun uluslararası açılışını gerçekleştireceğini söyledi.

Fuarın ikinci gününde ise iki bakanın katılımıyla yabancı yatırım kahvaltısı başlayacak ve bu etkinlikte uluslararası fonlar ve yatırımcılarla bir araya gelen bakanlar, somut yatırım fırsatlarından söz etme şansı bulacaklar.

KONUT YATIRIMINA SICAK BAKILMIYOR

Türkiye'nin yatırım potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu ve jeopolitik konumu nedeniyle de önemli fırsatlar barındırdığının altını çizen Kalyoncu, yabancı yatırımcıların şu an turizm ve lojistik yatırımlarına ilgi gösterdiğini, konut ve AVM yatırımlarına artık pek sıcak bakmadıklarını söyledi.