İki müteahhit daha yurt dışına kaçarken yakalandı!

Türkiye’nin yaşadığı tarihi deprem felaketinin ardından sorumlulara yönelik operasyonlar devam ediyor. İki müteahhit daha yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandılar.
İki müteahhit daha yurt dışına kaçarken yakalandı!

Türkiye tarihi bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 şiddetinde gerçekleşen depremlerin ardından Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Hatay’da 6 binin üzerinde bina yıkıldı. Yıkılan binalarda 25 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken 100 bine yakın vatandaş da yaralı olarak enkazlardan çıkarıldılar. Felaketin boyutunu arttıranlar ise bölgede depreme dayanıksız bina yapan müteahhitler oldu.

MÜTEAHHİTLER HESAP VERECEK!

Depremden etkilenen illerde konut projeleri inşa eden ve bu binalar yerle bir olan müteaahhitlere yönelik Adalet Bakanlığı çalışma başlattı. Deprem suçlarına ilişkin bu illerde özel bir büro kuran Adalet Bakanlığı bu büroya da sadece bu konuyla ilgilenecek 145 savcı görevlendirdi. Yıkılan binaların müteahhitlerine de operasyonlar yapılmaya başlandı. Çok sayıda müteahhit gözaltına alınırken aralarından bazıları çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandılar. Ancak bazı müteahhitler de yurt dışına kaçmak için yoğun bir gayret göstermeye başladılar.

YURT DIŞINA KAÇACAKLARDI!

Son olarak Adıyaman’da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olan Yavuz Karakuş ile Sevilay Karakuş yurt dışına kaçmaya çalıştılar. Ancak polisin takibi ile son anda İstanbul Havalimanı’nda yakalanan müteahhitler gözaltına alındılar. Bu müteahhitler amaçlarını gerçekleştirebilmiş olsalardı Gürcistan’a kaçacaklardı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKARILACAKLAR!

İstanbul'da yakalanan iki müteahhit Yavuz Karakuş ile Sevilay karakuş polis tarafından gözaltına alındılar. Adıyaman'da yürütülen soruşturma kapsamında iki müteahhidin Adıyaman'a sevk edilmeleri bekleniyor. Burada savcılık soruşturmasına tabi tutulacak olan müteahhitlerin yapmış oldukları ve yıkılan binalarda malzeme eksikliği, projeye uymamak, deprem yönetmeliğe aykırı davranmak gibi detaylar araştırılacak. Herhangi bir usulsüzlük durumunda ise tutuklanarak cezaevine sevk edilecekler.