İkinci El Konut Satışları Sıfırı İkiye Katladı, Sıfır Konutlara Özel Tapu Harcı ve KDV İndirimi Baskısı Arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK konut satış istatistikleri Haziran 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapor ile kamu bankaları tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası sonrasında ipotekli konut satışları yüzde 1286 oranında artış göstererek tarihi bir rekora imza attı. Ancak ikinci el konut satışları sıfır konut satışlarını iki katına katlayınca faiz indirimi konut stoku için beklenen etkiyi göstermedi. Müteahhitlerin sıfır konut satışlarına özel sıfır tapu harcı ve konutta KDV indir
İkinci El Konut Satışları Sıfırı İkiye Katladı, Sıfır Konutlara Özel Tapu Harcı ve KDV İndirimi Baskısı Arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK konut satış istatistikleri Haziran 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapor ile kamu bankaları tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası sonrasında ipotekli konut satışları yüzde 1286 oranında artış göstererek tarihi bir rekora imza attı. Ancak ikinci el konut satışları sıfır konut satışlarını iki katına katlayınca faiz indirimi konut stoku için beklenen etkiyi göstermedi. Müteahhitlerin sıfır konut satışlarına özel sıfır tapu harcı ve konutta KDV indirimi talebi bir kere daha gündeme geldi. Detaylar haberimizde...

Merakla beklenen TÜİK Konut Satış İstatistikleri, Haziran 2020 raporu yayımlandı.



Yayımlanan rapor ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası rekor ilgiyi de beraberinde getirdi.



İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARI SIFIR KONUT SATIŞ RAKAMLARINI İKİYE KATLADI!



Açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde Haziran ayında 190 bin konut satışı gerçekleşti. Bu satışlardan 58 bin 632 konut ilk kez satılırken ikinci el konut satış rakamı ise 131 bin 380 rakamına ulaşarak büyük bir artış gösterdi.



Yaşanan artışta düşen konut kredisi faiz oranlarının etkisi büyük olurken fiyatı daha ucuz olduğu için vatandaş sıfır yerine ikinci el konut almayı tercih etti. Emlak Konut GYO tarafından başlatılan 2 sene ertelemeli konut kredisi kampayasına rağmen sıfır konut satış rakamı 60 bin barajını aşamadı.



İkinci El Konut Satışları Sıfırı İkiye Katladı, Sıfır Konutlara Özel Tapu Harcı ve KDV İndirimi Baskısı Arttı!



SIFIR KONUTLARA ÖZEL TAPU HARCI VE KONUTTA KDV İNDİRİMİ 2020 GELİR Mİ / OLUR MU?



Açıklanan son rakamlar ile uzun süredir gündemde olan sıfır konut teşvikleri yeniden gündeme geldi. Gayrimenkul ve konut sektörünün bir numaralı sorunu olarak gösterilen ve büyük bir kambur yükü haline gelen sıfır konut stoku sorununu çözmek için sektör temsilcileri satışların hızlandığı Temmuz, Ağustos ve Eylül ayına özel sıfır konutlar için geçerli olacak tapu harcı indirimi, sıfır tapu harcı ve konutta KDV indirimi gibi ek destekler bekliyorlar.



Konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a detaylı bir sunum yapıldığı ve istişareler sonrasında konu hakkında karar verileceği belirtiliyor.



Emlak365.com