İl il saydılar! 2 deprem uzmanından büyük deprem uyarısı!

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bugün meydana gelen depremin ardından deprem uzmanlarından ardı ardına uyarılar yapılmaya başlandı. Son depremler büyük bir depremin habercisi mi?
İl il saydılar! 2 deprem uzmanından büyük deprem uyarısı!

AFAD Deprem Dairesi ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından verilen bilgilere göre bugün Bitlis’in Tatvan ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin olmasının ardından ise gözler deprem uzmanlarına çevrildi. Deprem uzmanları çok zaman geçmeden uyarılarını ardı ardına yaptılar.

BÜYÜK DEPREM UYARISI!

Türkiye’nin en ünlü deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür yapmış olduğu açıklamasında, “Daha önce bu bölge için deprem beklentimizi ifade etmiştik. Kahramanmaraş depremlerinde Arap levhası kuzeye savrulmuş ve Bitlis – Zagros hattı ile Van Gölü’nün güneyini baskı altına almıştı. Bundan dolayı bu aralar Bitlis – Zagros hattı ile çevresine dikkat etmek gerekiyor. Adıyaman ile Hakkari arasındaki kentlerde bu kuşağın harekete geçmesiyle yeni depremler olabilir. Bu hat büyük depremler üretebilir. Bitlis, Urfa, Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Batman gibi kentlerde deprem olursa şaşırmam.” dedi.

UYARICI DEPREM AÇIKLAMASI

Gerçekleşen Bitlis depremi hakkında değerlendirme yapan bilim insanları arasında Prof. Dr. Süleyman Pampal da bulunuyor. Bu depremin çok dikkat çekici olduğunun altını çizen Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Bitlis’te meydana gelen deprem daha büyük bir depremin habercisi olabilir. Bölgede daha büyük deprem üretebilecek yerler var. Ancak bu depremi beklediğimiz büyük depremin uyarıcısı olarak yorumlayabiliriz. 6 Şubat depremlerinden sonra Arap levhası hareket etti.

Afrika levhası, Anadolu ve Arap levhalarının sınır bölgesinde meydana geldi. Bu biraz Van'ın batısında. Buranın doğusunda Hakkari malum bizim deprem beklediğimiz bir yer. Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu'nun kesiştiği bölgede fay var. Yine her an büyük bir deprem üretebilecek bir fay. Bu bölgedeki depremler bizleri endişelendiriyor. Uyarıcı bir deprem yorumu yapıyoruz. Bölgede büyük deprem olması beklenen faylar var. Dikkatli olup evlerimizi depreme dayanıklı hale getirmeliyiz. Deprem bizim gerçeğimiz ve onunla yaşamayı öğrenmek zorundayız.” şeklinde konuştu.