İller Bankası 19 Arsayı Satışa Çıkardı

İller Bankası 3 ilde 19 adet arsayı açık artırma ihale usulüyle satışa sundu. Satışa çıkarılan arsaların ihalesi ne zaman gerçekleşecek?
İller Bankası 19 Arsayı Satışa Çıkardı

İller Bankası 3 ilde 19 adet arsayı açık artırma ihale usulüyle satışa sundu. Satışa çıkarılan arsaların ihalesi ne zaman gerçekleşecek?

İller bankası Gaziantep, İstanbul ve Ankara'da tam 19 adet arsayı açık artırma ihale usulüyle satışa sundu.



Satışa çıkarılan arsaların ihalesi 30 Nisan 2019'da gerçekleşek.



Satışa çıkarılan arsaların fiyatı 1,3 milyon ile 160 milyon TL arasında değişiyor.



İller Bankası Mülkiyetinde Bulunan 19 Gayrimenkulü Satıyor



Özelleştirme İdaresi, Mili Emlak ve TOKİ'den sonra yerel yönetimleri fonlayan İller Bankası, mülkiyetinde bulunan 19 gayrimenkulü satıyor.



Ankara'da 5, İstanbul'da 13 ve Gaziantep'teki 1 arsa için teklifler 30 Nisan 2019 gününe kadar alınacak.



Satışta kalacak olan taşınmazları satın almak isteyen isteklilerin İLBANK A.Ş. Kaynak Geliştirme Dairesi Başkanlığı'na dilekçe ile başvurmaları gerekiyor.



Fiyatları 1 milyon 220 bin TL ile 160 milyon TL arasında değişen arsalar için peşin alımlarda yüzde 20 indirim uygulanan ihalede, vadeli satışta ise yüzde 25 peşinat alınıp 24 ay taksit imkanı sunuluyor.



Satış kapsamında faiz oranı ise altı aylık Yİ-ÜFE artış oranı olacak.



Satışa Sunulan Taşınmazlar



İller Bankası 19 Arsayı Satışa Çıkardı



Açık Arttırma İhalesi Teklif Alma Şartnamesi



İller Bankası A.Ş. tarafından (bundan böyle İLBANK olarak anılacaktır) bilgileri ‘‘Taşınmaz Listesi’’nde yer alan muhtelif gayrimenkuller 11/03/2019 tarihinde saat 14:00’te Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. No:12 Çukurambar Çankaya/ANKARA adresinde düzenlenecek açık artırma ihalesi ile satışa sunulmuştur.



Alıcı söz konusu gayrimenkulleri peşin ya da vadeli olarak satın alabilir.



Peşin olarak satın almayı talep etmesi durumunda teklif bedelleri üzerinden %10 indirim uygulanacak, kesin teminat verilmeyecek ve sözleşme imzalanmayacaktır.



Vadeli olarak satın almayı talep etmesi halinde ise toplam arsa bedelinin %20’lik kısmı sözleşme imzalanmadan önce, kalan %80’lik kısmı ise aylık taksitler halinde 12, 24, 36 veya 48 ay vadeyle ödenecektir.



Vade süresinin 12 ay olması halinde aylık %0,50 vade farkı, 24 ay olması halinde aylık %0,70 vade farkı, 36 ay olması halinde aylık %0,90 vade farkı, 48 ay olması halinde ise aylık %1,1 vade farkı uygulanacaktır.



Vadeli satışlarda borç bakiyesinin peşin olarak ödenmesi halinde kalan bakiye üzerinden %10 indirim uygulanacaktır.



Görsel ve Takyidat Bilgileri



İller Bankası 19 Arsayı Satışa Çıkardı



Emlak365.com