İmamoğlu müjdeyi verdi: Kira yardımı zammı 2022 açıklandı! İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar, kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2022 kentsel dönüşüm kira yardımı rakamı için beklenen zam oranını henüz açıklamazken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu rakamı yükselteceklerini açıkladı.
İmamoğlu müjdeyi verdi: Kira yardımı zammı 2022 açıklandı! İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar, kaç TL oldu?

Türkiye'nin büyük bir bölümü yüksek deprem riski altında yer alan şehirlerde yaşarken bu şehirlerin başında İstanbul yer alıyordu. Her an büyük bir depremin vurma riski olduğu belirtilen İstanbul'da 1999 senesinde yaşanan büyük depremin ardından kentsel dönüşüm seferberliği ilan edilmişti. 

Yapılan kanuni düzenlemeler ile kentsel dönüşümü teşvik etmek amacı ile evini kentsel dönüşüme veren ev sahiplerine kira yardımı yapılacağı ilan edilmişti. Söz konusu yardım tutarı her sene genelde Haziran ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ilan edilirken güncelleniyordu. Ne yazık ki 2 senedir kentsel dönüşüm kira yardımı zammı açıklanmazken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konu hakkında son dakika duyurusu yaptı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ZAMMI 2022 AÇIKLANDI MI, EN SON NE ZAMAN ZAM GELDİ, YAPILDI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından son olarak 2020 senesinde kentsel dönüşüm kira yardımı rakamlarına zam yapılmış ve söz konusu tutar en düşük 715 TL ve en yüksek 1.150 TL olarak belirlenmişti. 2021 senesinde pandemi nedeniyle es geçilen kira artışı zam oranı için sadece listedeki başlık bölümü yenilenmiş ve 2020 bölümü 2021 olarak revize edilmiş rakamlar ise aynı tutulmuştu. 

İmamoğlu müjdeyi verdi: Kira yardımı zammı 2022 açıklandı! İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar, kaç TL oldu?

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2022 İÇİN ZAM KARARI ALDI! İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI KAÇ TL OLDU, NE KADAR?

Konu hakkında son dakika açıklaması ise İBB basın sözcüsü Murat Ongun tarafından yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da depremle ilgili alınan önlemlerin açıklandığı İstanbul Yenileniyor başlıklı basın toplantısında yaptığı açıklamasında kentsel dönüşüm kira yardımına zam yaptıklarını açıkladı. 

İBB Başkanı İmamoğlu yapmış olduğu açıklamasında "Depreme dayanaksız yapılarda oturan ( ister kiracı - ister ev sahibi) tüm İstanbullular duysun. Yasal sınırı 1150 TL olan kira yardımını İBB Meclisi’ne sunarak 3450 TL’ye çıkartacağız. İstanbul’da kimse sağlıksız binalarda yaşamasın amacındayız" diyerek kentsel dönüşüm kira yardımını 3 bin 450 liraya çıkaracaklarını duyurdu.