İmar Barışı Affı İçin Yeni İddia: Yapı Kayıt Belgesi Alan Ama Ödeme Yapmayanlara İkinci Şans Gelebilir!

İmar affı 2022 beklentileri devam ederken gündeme yeni bir iddia daha getirildi. Yeni imar barışı çıkar mı, yapı kayıt belgesi affı olacak mı?
İmar Barışı Affı İçin Yeni İddia: Yapı Kayıt Belgesi Alan Ama Ödeme Yapmayanlara İkinci Şans Gelebilir!

Belediyeler tarafından yıkım kararları peş peşe uygulanmaya başlanırken milyonlarca mağdur vatandaş hükümetten yeni bir imar barışı müjdesi verilmesi bekleniyordu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yıl başında yaptığı açıklamasında kesinlikle yeni bir imar barışının gündemlerinde olmadığını duyurmuştu.

Ancak, bakanlığa son derece yoğun bir talep olması ve ekonomide yaşanan kırılganlıklar nedeni ile hükümetin sadece yapı kayıt belgesi başvurusu yapan ancak son ödeme tarihi dolmasına rağmen ödemesini yapmayan kişilere yönelik olarak yeni bir imar affı için çalışma dosyası hazırladığı iddia edildi. Söz konusu düzenleme sadece daha önce tüm başvuru işlemlerini tamamlayan ancak yapı kayıt belgesi ödemesini yapmadığı için imar affından yararlanamayan kişileri kapsayacak.

YENİ İMAR BARIŞI ÇIKACAK MI, YENİDEN AF ÇIKACAK MI?

Kaçak yapı yıkımlarının başlaması ile korkulu günler geçiren pek çok kişi imar barışından yararlanmak için yeni bir şans istiyordu. Konu hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeni bir imar barışı açıklamasının kaçak yapılaşmayı arttıracağı endişesi ile kapıları kapatmıştı.

Ancak, son dönemde mağduriyetlerin artması ve vatandaşların yoğun talepleri üzerine bakanlığın sadece yapı kayıt belgesi başvurusu yapan ancak son ödeme tarihi geçmesine rağmen parasını yatırmayan kişilere yönelik olarak bir kerelik yeni bir düzenleme yapabileceği iddiaları gündeme geldi. Hatırlanacağı üzere son ödeme tarihinin olduğu dönemde dolar kurunda yaşanan rekor yükseliş ile ekonomik olarak vatandaşlar zor günler geçirmiş ve pek çok kişi nakit parası olmadığı için imar affı hakkını kaybetmişti.