İmar Barışı Düzenlemesi Talep Gelmişti! 2020 Yılında Çevre Bakanlığı Yeni Adım Atacak Mı?

İmar barışı düzenlemesinin sona ermesinin ardından 2020 yılında en merak edilen konulardan bir tanesi de düzenleme yapılmış haliyle yeniden gündeme gelip gelmeyeceği konusuydu.
İmar Barışı Düzenlemesi Talep Gelmişti! 2020 Yılında Çevre Bakanlığı Yeni Adım Atacak Mı?

İmar barışı düzenlemesinin sona ermesinin ardından 2020 yılında en merak edilen konulardan bir tanesi de düzenleme yapılmış haliyle yeniden gündeme gelip gelmeyeceği konusuydu. Bu konuda oluşan talebin ardından konuya ilişkin açıklama gelmişti. Ancak salgın sonrası yeniden gündeme gelen konuya dair acil düzenleme başlatılmalı talebi iletilmişti.

İmar barışı uygulaması başvurularının 2019 yılının Haziran döneminde sona ermesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeni başvuru alıp almayacağı merak ediliyordu. Koronavirüs salgını sonrası yeniden araştırılmaya başlanan konuya ilişkin ise geçtiğimiz günlerde yeni bir talep gündeme gelmişti.



İMAR BARIŞI UYGULAMASI YENİDEN GÜNDEMDE



İmar Barışı uygulamasına ilişkin son açıklama TESK'ten gelmişti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken yapmış olduğu konuşmasında koronavirüs salgını sonrası oluşan dönemde devletin daha fazla gelire ihtiyacı olduğunu ifade etmişti. Bu kapsamda devletin yapılandırmalardan kasasına 70 milyar TL para girdiğini ifade eden Bendevi Palandöken şu ifadeleri kullanmıştı.



"Dolayısıyla hem devletin gelir elde etmesi hem de esnafın borçlarından kurtulabilmesi için her zamankinden daha fazla yapılandırmaya ihtiyaç var. Yurt dışında elde edilen gelirlerin yurt içine getirilmesi için varlık barışı, vergi barışı, imar barışı ve birikmiş borçların yapılandırılması gibi düzenlemeler en kısa zamanda hayata geçirilmeli"



İkinci imar barışı uygulamasına ilişkin son resmi açıklama ise 2020 yılının ilk aylarında Şubat döneminde gelmişti. Çevre Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan konuşmada yeni düzenleme için çalışma olmadığı ifade edilmişti. Bakanlığı imar barışı uygulamasında başvuru tarihlerini kaçıran veya yapı kayıt belgesini ödeyemedikleri için hakkını kaybeden vatandaşlar, yeni bir adım atılmasını bekliyorlar.



Emlak365.com