İmar Barışına Başvuru Sayısı 10 Milyonu Aştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "imar barışına kaç kişi başvurdu?" sorusuna yanıt verdi. İmar barışı başvuru sayısı belli oldu...
İmar Barışına Başvuru Sayısı 10 Milyonu Aştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "imar barışına kaç kişi başvurdu?" sorusuna yanıt verdi. İmar barışı başvuru sayısı belli oldu...

Gelen yoğun talep üzerine son başvuru tarihi son bir kere daha uzatılan imar barışına başvuru süreci tüm hızı ile devam ediyor.



İmar Barışına Kaç Kişi Başvurdu?



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugünkü programını Iğdır ziyaretine ayırdı.



İl Gezileri programına devam eden Bakan Kurum Iğdır'a yaptığı ziyarette imar barışına yapılan başvuru sayısını açıkladı. Bakan Kurum imar barışına yapılan başvuru sayısının 10 milyon 500 bin kişi olarak açıklarken Iğdır'da yapılan başvuru sayısını ise 23 bin 500 olarak duyurdu.



Bakanlığın imar barışı fırsatını açıklarken beklediği başvuru sayısı 10 milyon olarak duyurulmuş, yurt genelinde 12 milyon kişiyi ilgilendirdiği söylenmişti.



İmar Barışı Son Başvuru Tarihi ve Son Ödeme Tarihi Açıklaması



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile "Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine, yeni yılda yeni mağduriyetler yaşanmaması, konutlardaki imar ve iskan sorununun çözülmesi için İmar Barışı'na başvuruları 15 Haziran 2019'a kadar uzatıyoruz. Yapı Kayıt Belgesi bedeli ödemeleri için de son tarih 30 Haziran 2019 olarak belirlendi" diyerek müjdeyi vermişti.



İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılacak?



İmar barışına başvuruda bulanmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden imar barışı başvuru formu dolduracak. İmar affı başvuru formu doldurmak isteyen kişilerden imar barışı başvuru belgeleri olarak istenecek belgeler şu şekilde sıralanıyor;



1) E-devlet şifresi



2) Geçerli bir cep telefonu numarası



3) Geçerli bir e-posta adresi



4) Beyan edilecek yapının adresi



5) Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri



6) Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2)



7) Yapıdaki konut ve işyeri sayısı



8) Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecektir.)



9) Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2)



10) Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)



11) İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi



12) Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf. (Fotoğrafların dosya formatı .jpg, .jpeg veya .png olmalıdır.)



Emlak365.com