İNDER / Nazmi Durbakayım: Haziran Ayında Gayrimenkul Sektörü Tüm Zamanların Konut Satış Rekorunu Kırabilir!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi paketi ve Emlak Konut GYO tarafından başlatılan Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyası kapsamında konuta olan talepte gerçek anlamı ile patlama yaşandı.
İNDER / Nazmi Durbakayım: Haziran Ayında Gayrimenkul Sektörü Tüm Zamanların Konut Satış Rekorunu Kırabilir!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi paketi ve Emlak Konut GYO tarafından başlatılan Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyası kapsamında konuta olan talepte gerçek anlamı ile patlama yaşandı. Konuyu değerlendiren İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım oluşan yoğun talep ile konut satış rakamları için Haziran ayında tarihi rekor beklediklerini dile getirdi. Detaylar haberimizde...

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından başlatılan Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyası kapsamında 2 yıl ödemesiz konut satışı yapılması sıfır konutlara olan ilgiyi arttırdı.



Devlet bankaları tarafından açıklanan ilk 1 yılı ödemesiz konut kredisi paketinde ise sıfır konutlar için yüzde 0.64 ve ikinci el konut kredisi paketinde yüzde 0.74 oranı ile kredi imkanı sunulması konut satış rakamlarında büyük bir yükselişe neden oldu.



HAZİRAN AYINDA 130 BİN KONUT SATIŞ REKORU KIRILABİLİR!



Konu hakkında değerlendirmede bulunan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım; “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önderliğinde kamu bankalarının, Emlak Konut GYO öncülüğünde markalı konutların eş zamanlı olarak başlattığı kampanyalar hem mevcut konut arzının eritilmesi yani stokların azalması hem de birinci el konut üretiminin finansal olarak desteklenmesini sağladı.



Kampanyalara gösterilen yoğun ilgiye bağlı olarak haziran ayının ilk 10 gününde gerçekleşen satışlar, Haziran ayının tamamında en az 130 bin civarında bir satış rakamının gerçekleşeceğinin habercisi oldu. Yani haziran ayında tarihi bir satış rekoru gelebilir” diyerek Haziran ayı için sektörün yeni bir rekor beklentisi içerisine girdiğini dile getirdi.



İNDER / Nazmi Durbakayım: Haziran Ayında Gayrimenkul Sektörü Tüm Zamanların Konut Satış Rekorunu Kırabilir!



İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI YÜZDE 70 SEVİYESİNE ÇIKABİLİR!



Düşen konut kredisi faiz oranları ve Emlak Konut GYO kampanyası için bankaların kredi kullandırmaları ile beraber tüm satış rakamları içerisinde ipotekli konut satış rakamları için en az yüzde 70 rakamına ulaşmasını beklediklerini belirten Durbakayım sıfır konut satış rakamları içinde yüzde 50 rakamına dikkat çekti.



Türkiye'de sıfır konut satış rakamları ikinci el konut satış rakamlarının gerisinde kalırken konut stoku sorununun çözülmesi için sıfır konut satış rakamlarında yükseliş yaşanması gerekiyor.



Emlak365.com