İNDER'den Konut Satış Değerlendirmesi! Kampanyanın Etkisiyle Satışlar 130 Bini Aşacak

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK tarafından gün içerisinde açıklanan konut satış rakamlarının ardından değerlendirmelerde bulundu.
İNDER'den Konut Satış Değerlendirmesi! Kampanyanın Etkisiyle Satışlar 130 Bini Aşacak

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK tarafından gün içerisinde açıklanan konut satış rakamlarının ardından değerlendirmelerde bulundu. 2020 Haziran dönemi konut satış rakamlarını ele alan Nazmi Durbakayım kredi kampanyasının etkisiyle Haziran'da 130 binden fazla konut satılabileceğini ifade etti.

Normalleşme sürecinin en önemli ekonomi adımlarından olan konut kredisi kampanyasının ilk etkileri belli oldu.



Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satış rakamlarının belli olmasıyla birlikte İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım bu oranları ele aldı. Haziran 2020 sonunda satılacak konutlara ilişkin açıklamalarda buluann Nazmi Durbakayım kredinin etkisine değindi.



130 BİNDEN FAZLA KONUT SATILABİLİR



İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım değerlendirmelerinin başında Mayıs ayında yaşanan salgının etkilerine değindi. Bu süreçte gayrimenkul sektörünün derin bir sessizlik içerisine girdiğini ifade eden Nazmi Durbakayım bu dönemde satış rakamlarının yüzde 44'lük bir oranda azaldğını vurguladı.



Bu keskin düşüşü ve ardından oluşacak patlamayı beklediklerini ifade eden İnder Başkanı kamu bankaları ile Emlak Konut GYO'nun sunduğu imkanların beklentilerinin temelini oluşturduğunu söyledi. Bu kampanyaların hem hem konut stokunun eritilmesi hemde sıfır konut satışları için fırsat olduğunu ifade eden İnder Başkanı sözlerine şu şekilde devam etti.



"Kampanyalara gösterilen yoğun ilgiye bağlı olarak ayının ilk 10 günün gerçekleşen satışlar, Haziran ayının tamamında en az 130 bin civarında bir satış rakamının gerçekleşeceğinin haberci oldu. Yine kampanya kapsamında iki önemli ve pozitif bir gelişmenin de gerçekleşmesini öngörüyoruz. Öncelikle ipotekli konut satışının toplam satışlar içinde payının en az yüzde 70’in üzerine çıkmasını bekliyoruz. Diğer taraftan Haziran ayı satışları içinde ilk el konut satışlarının da toplam satışlar içindeki payının yüzde 50 üzerine çıkmasını öngörüyoruz."



Emlak365.com