İnşaat Demiri Ton Fiyatına 1 Günde 500 TL Zam! Demir Fiyatları Neden Artıyor?

Dünyada yaşanan ekonomik gelişmelere paralel olarak emtia fiyatları ve demir fiyatlarında yaşanan artış büyük bir hızla devam ediyor. İnşaat demiri ton fiyatı ne kadar, 8 Mart 2022 bugün kaç TL?
İnşaat Demiri Ton Fiyatına 1 Günde 500 TL Zam! Demir Fiyatları Neden Artıyor?

Dünyanın en büyük maden üreticileri arasında yer alan Rusya ve Ukrayna arasında patlak veren savaş ne yazık ki piyasaları olumsuz etkiledi. Savaş nedeni ile emtia fiyatlarında tedarik ve ambargo paniği ile yükseliş yaşanırken yaşanan bu yükseliş iç piyasada demir fiyatlarına da yansıdı.

Hem dolar kurunun hem emtia ve değerli madenlerde yaşanan yükselişin etkisi ile inşaat demiri ton fiyatı uzun bir süre sonra yeniden 16 bin TL bandına dayandı. İnşaat sektöründe geride bıraktığımız Haziran ayında şantiyelerde 15 günlük iş bırakma eylemine neden olan çimento ve demir fiyatlarına zam yağmuru 2022 yılında da dozunu daha da arttırarak devam ediyor.

DEMİR FİYATLARI TIRMANIŞINI SÜRDÜRÜYOR! İNŞAAT DEMİRİ 1 TON FİYATI KAÇ TL OLDU?

Yaşanan olumsuz gelişmeler demir fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ederken hem demir cevheri hem de dolar kurunda yaşanan yükseliş inşaat demiri ton fiyatlarına çifte darbe vuruyor. 7 Mart 2022 gününde Ankara'da 15 bin 400 liradan satılan 8'lik inşaat demiri fiyatı 8 Mart 2022 tarihinde piyasalarda tansiyonun yükselmesi ile 500 liralık zam ile 15 bin 900 TL seviyesini gördü.

7 MART 2022 DEMİR FİYATLARI LİSTESİ

İnşaat Demiri Ton Fiyatına 1 Günde 500 TL Zam! Demir Fiyatları Neden Artıyor?

DEMİR FİYATLARI 8 MART 2022 LİSTESİ

İnşaat Demiri Ton Fiyatına 1 Günde 500 TL Zam! Demir Fiyatları Neden Artıyor?

DEMİR FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR, NE ZAMAN DÜŞER?

Küresel piyasalarda Çin tarafından alınan sert tedbirler sonrasında düşüşe geçen demir cevheri fiyatı Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın etkileri ile yeniden yükselişe geçmişti. Yaşanan savaş gerilimi, demir cevherinde tedarik endişesi ve dolar kurunda yaşanan yükselişin etkileri ile inşaat demiri fiyatları yönünü yeniden yukarıya çevirmişti. Demir fiyatlarına indirim konusunda piyasalar Rusya ile Ukrayna cephesinden gelecek iyi haberleri beklemeye devam edecek.

İç piyasada ise yine savaşın sona ermesi ve ateşkes ilan edilmesi halinde dolar kurunda yaşanacak geri çekilmeler takip edilecek. İnşaat demiri ton fiyatı için fabrikalar 915 dolara kadar çıkarken hurda ve demir fiyatlarında Londra Metal Borsası tarihi seviyeleri görerek büyük yükseliş yaşadı. İnşaat demiri fiyat beklentisi savaşın devam etmesi durumunda 900-1000 dolar olarak açıklandı.