İnşaat demirinde ibre değişti! İstanbul, Ankara, İzmir fiyat listeleri yenilendi!

İnşaat demiri piyasasında fiyatlarda ibre yeniden değişti. Bir süredir devam eden fiyat düşüşleri sona ererek yükselişler başladı. İnşaat demiri için ton başı son fiyatlar yeniden belirlendi.
İnşaat demirinde ibre değişti! İstanbul, Ankara, İzmir fiyat listeleri yenilendi!

İnşaat sektöründe inşaat demiri fiyatlarındaki yükselişlerin şaşkınlığı yaşanıyor. İnşaat demiri piyasası oldukça hareketli günler geçirmeye başladı. Bir süredir küresel resesyon etkisiyle düşen fiyatlarda yükselişler başladı. Bundan sonra fiyat istikametinin ne olacağına dair merak başlarken inşaat demiri piyasasından son bilgiler geldi.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NEDEN YÜKSELMEYE BAŞLADI!

İnşaat demiri fiyatlarında bir süredir devam eden fiyat düşüşlerinin ana nedeni Çin kaynaklı yaşanan sorunlardı. Bu sorunlar yine yaşanmaya devam ediyor. Ancak demir cevherinin dünyada bulunabilirliği azaldı. Bundan dolayı da fiyat yükselişleri başladı. Üretimde miktar yükselişi gerçekleşmedikçe fiyatların da bu istikamette ilerlemesi bekleniyor.

İÇ PİYASADA EN SON DURUM NE?

İnşaat demirinde iç piyasa gelişmeleri de merak ediliyor. Türkiye’de iç piyasada nihai tüketici tarafında herhangi bir talep değişimi yaşanmadı. Hatta ilerleyen haftalarda kış mevsimi şartlarından şantiyelerin kapanmasıyla inşaat demiri taleplerinin sıfırlanması bekleniyor. Fabrikalar inşaat demirinin tonunu KDV hariç 625 – 640 dolar aralığında satmaya devam ediyorlar. Ancak tüccar tarafından bazı yeni gelişmeler var. Fiyatların yükselmeye başlaması ile tüccarlar yeniden stoklarını doldurmak için fabrikalardan alım yapmaya başladılar. Ayrıca mevcut fiyatların dip olduğuna inanıldığı için tüccarlar alım yapmaya yöneldiler.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NE KADAR OLDU?

İnşaat demirinde ibre değişti! İstanbul, Ankara, İzmir fiyat listeleri yenilendi!

İnşaat demiri için son fiyatlar sorgulanmaya devam ediliyor. Şu anda güncel fiyat listelerine göre 8 MM inşaat demirinin tonu Ankara’da 14.500 TL’ye, İstanbul’da 14.350 TL’ye, İzmir’de 14.050 TL’ye satılıyor. 10 MM inşaat demirinin tonu ise Ankara’da 14.500 TL’ye, İstanbul’da 14.250 TL’ye, İzmir’de 13.850 TL’ye satılıyor. Diğer illerde de benzer fiyat yükselişleri takip ediliyor.