İnşaat demirine yeni zam! İstanbul, Ankara, İzmir fiyatları değişti!

İnşaat demiri fiyatları 2023 yılına çok hızlı giriş yaptı. Fiyatlar yükselişe geçerken 1 ton inşaat demirinin İstanbul, Ankara ve İzmir fiyatları belli oldu.
İnşaat demirine yeni zam! İstanbul, Ankara, İzmir fiyatları değişti!

Türkiye’de inşaat sektöründe maliyetler can yakmaya devam ediyor. Bu maliyet birimlerinden birisini de inşaat demiri oluşturuyor. İnşaat demiri fiyatlarında artışlar yeniden başladı. Yükselen fiyatlar inşaat sektörünü ise zora sokuyor. Konut satışları tarihi diplere gerilerken artan maliyetler fiyat baskısı oluşturuyor. Bu fiyat baskısının önemli bir kısmını inşaat demiri oluşturuyor.

İNŞAAT DEMİRİ PİYASASI GELİŞMELERİ!

İnşaat demiri için ton başı KDV hariç 720 dolar fiyat hedefi vardı. Bu fiyat hedefi kısa sürede aşıldı. Fabrikalar fiyatı 740 dolar seviyesine kadar yükseltmek durumunda kaldılar. Hurda arayışına giren fabrikalar zorunlu olarak fiyat artışlarına razı geldiler. Küresel piyasalarda da fiyatlar yükselince inşaat demiri için yüksek fiyatlar gündeme gelmeye başladı.

İnşaat demiri fiyatlarında dolar kurundaki yükselişlerden dolayı da bir miktar artış gerçekleşti. Tüccarlar fiyat teklifi verirken dolar üzerinden bu teklifleri iletmeye başladılar. Bu da Türk lirası cinsinden bir fiyat farkı ortaya çıkardı. Yükselişe geçen fiyatlar inşaat maliyetleri de arttırdı.

İnşaat demiri fiyatlarına dair beklentiler de güncellendi. Hurda maliyetlerinde artışlar devam ediyor ve bunun inşaat demiri fiyatlarına zam olarak yansıması bekleniyor. Sektör değerlendirmelerine göre bu hafta yükselen inşaat demiri fiyatları gelecek hafta da yükselmeye devam edecek. İnşaat demirinde iç talep mevsim normallerine dönerken fiyatların artacak olmasının alımları hızlandıracağı tahmin ediliyor.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NE KADAR OLDU?

İnşaat demiri fiyatları ile alakalı olarak son güncellemeler yapıldı. İnce inşaat demirinin tonu Ankara’da 16.650 TL’ye, İstanbul’da 16.750 TL’ye, İzmir’de 16.250 TL’ye yükseldi. Kalın inşaat demirinin tonu ise Ankara’da 16.250 TL’ye, İzmir’de 15.900 TL’ye ve İstanbul’da 16.450 TL’ye satılıyor. Diğer illerde de ortalama bu fiyatlar üzerinden satış yapılıyor.