İnşaat malzemesi ihracatında hedef yükseldi! 35 Milyar dolar hesapları yapılmaya başlandı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Tayfun Küçükoğlu bir açıklama yaparak inşaat malzemelerinde 2022 ihracat rakamlarının 35 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini belirtti.
İnşaat malzemesi ihracatında hedef yükseldi! 35 Milyar dolar hesapları yapılmaya başlandı!

Türkiye’de inşaat malzemelerinin ihracatında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Yurt içinde inşaat malzemelerinin satışlarında bir düşüş olsa da bu açık ihracat kanalıyla kapatılıyor. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Tayfun Küçükoğlu sektöre dair önemli açıklamalarda bulundu.

35 MİLYAR DOLAR HEDEFİ!

İnşaat malzemelerinin ihracatında Ağustos ayında tüm zamanların rekorlarının kırıldığını belirten Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Ağustos ayında 24,78 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihracatı yapıldı. Yıl sonu beklentimiz ise 35 milyar doları yakalamaktır. 2021 yılında 30,8 milyar dolarlık ihracat rakamı ile ihracat lideri sektörler arasında bulunuyoruz. Sektörümüzün cari açığa katkısı yüzde 358 olmuştur.” dedi.

İhracat hedeflerini açıklayan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Avrupa’da rekabet gücümüzü arttırarak burada etkinliklerimizi yükseltmeyi hedefliyoruz. Sektörümüzün Yeşil Mutabakat’a uyumunu önemsiyoruz. Ayrıca Ukrayna’nın yeniden yapılanması gündeme gelecektir. Çok ciddi bir potansiyel var orada. Ülkemizin çok önemli avantajları var ve bizler bu avantajları ülkemiz için en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. 2021 yılı verilerine göre İsrail, ABD, Birleşik Krallık, Almanya ve Irak en çok ihracat yaptığımız ülkeler olmuştu. Bunların yanına Orta Doğu, Türk cumhuriyetleri ve Afrika’yı da eklemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ KONUT FİYATLARINA DENGE GETİRECEK

TOKİ’nin sosyal konut projesine de dikkat çeken Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Bu proje hem ülkemizin ekonomisinin hem de bizim sektörümüzün büyümesini sağlayacaktır. İnşaat sektörü ülke ekonomisinin ve sanayisinin dinamo sektörlerindendir. Demir, alçı, elektrik malzemesi, trafo, kombi, perde, mobilya, cam, parke, plastik boru, çivi, boya gibi 250 yan sektör inşaat sektörüne bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Bu sektörler 6 milyon kişiyi istihdam ediyor. TOKİ’nin projesi orta vadede konut fiyatlarına da denge getirecektir.” ifadelerini kullandı.